Atnaujintas 2007 sausio 17 d.
Nr.5
(1502)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

„Fokus – marokus“ Palangos pajūryje tęsiasi

Gediminas GRIŠKEVIČIUS

Dabar, kai Baltijos jūra nebejuokauja, tarp šv. Kalėdų ir Trijų Karalių „sudūkę“ gūsingi štormai parodė, kaip moka „ekonomiškai“ tvarkytis (!) naujausiųjų laikų Lietuvos valstybės vidaus ūkio valdytojai. Tai, apie ką „XXI amžiuje“, straipsnyje „Palangos paplūdimių žudikai“, rašėme balandį, su kaupu pasitvirtino: iš 40 tūkst. kubinių metrų iš Kunigiškių žvyro (!) karjerų galingomis savivartėmis į Palangos paplūdimius tarp tilto į jūrą ir S.Dariaus ir S.Girėno gatvės suvežto smėlio liko gal penketas tūkstančių „kubų“. Liko daug akmenų ir vėjų suplėšytų kopų apsauginių žabatvorių, jei atvirai – šiukšlių kalnai. Pinigai išmesti į... Tik dalis į „jūrą“.


Bendruomeniškumo židinys

Rūta Averkienė

Aktyviausieji subartoniškiai
ir renginio svečiai

Pėsčiomis praėję kaimo keliuku nuo jo pradžios iki kaimo gale esančių mažų išpuoselėtų kapinaičių su dailia koplytėle jų vidury, nusileidę prie už jų esančio Pakelinio ežero ir pasigrožėję sutvarkyta pakrante, neabejodami galime sakyti, jog Subartonys – tvarkingas kaimas.

Pabendravę su nuoširdžiais šio kaimo žmonėmis, kurie jau treti metai noriai kursto bendruomeniškumo židinį, įsitikinsime, jog Subartonys tarsi atgimė naujai.


Reikia išsaugoti kopas

Koks keistas pasakymas: „Jūrą pamaitinti smėliu...“ Žinoma, galima pamaitinti žuvis, paukščius ir t.t., bet dar niekada nebuvo tokių „aukštų“ protų maitinti pajūrį smėliu, kaip dabar daroma. Mieli Palangos valdininkai, kodėl pilate gyvus pinigus į jūrą, kodėl tyčiojatės iš pajūrio?

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija