Atnaujintas 2007 vasario 2 d.
Nr.9
(1506)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Jaunieji atlikėjai šventėje giedojo ir dainavo Dievui ir Tėvynei

Laima Grigaitytė

Jaunieji atlikėjai Vilkaviškio vyskupijos
moksleivių ir jaunimo chorų, vokalinių
ansamblių šventėje „Giedu ir dainuoju
Dievui ir Tėvynei“

Sausio 20 dieną Marijampolės kultūros centre vyko XIII Vilkaviškio vyskupijos moksleivių ir jaunimo chorų, vokalinių ansamblių šventė „Giedu ir dainuoju Dievui ir Tėvynei“, kurioje dalyvavo apie 20 kolektyvų iš įvairių vyskupijos vietų (iš viso 515 dalyvių). Visus susirinkusius – tiek dalyvius, tiek žiūrovus – šios gražios šventės proga sveikino Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila, linkėdamas, jog ši šventė būtų kaip tas šviesos spindulys, padedantis nušviesti svarbiausius dalykus gyvenime, džiaugdamasis, jog ji ugdo jaunuose žmonėse įvairias vertybes, svarbiausia – tikėjimą gėriu.

Dainos, giesmės, šlovinančios Dievą, išreiškiančios meilę tėvynei, skambėjo ir iš mažųjų dainorėlių, ir jaunimo, pradedančio savo ieškojimų kelią, lūpų.

Šventės–koncerto baigiamasis akcentas – apdovanojimai. Visi kolektyvų vadovai ir koncertmeisteriai už moksleivių ir jaunimo kūrybiškumo ugdymą, puoselėjant krikščioniškąsias tradicijas ir dalyvavimą šventėje buvo apdovanoti Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ padėkos raštais, kuriuos pasirašė Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ direktorius kun. Arvydas Liepa.

Tradiciniu tapusį renginį organizavo Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ pagalbos centro „Rūpintojėlis“ vadovė gydytoja Emilija Montvilienė, Marijampolės Moksleivių kūrybos centro choro studija „Vyturėlis“ (vadovas – Albinas Naktinskas), Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ programų koordinatorius dekanatuose Giedrius Sinkevičius. Šventę vedė Odeta Pučinskienė.

Marijampolė

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija