Atnaujintas 2007 vasario 7 d.
Nr.10
(1507)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Kas iki šiol slepia tiesą apie Sausio įvykius?

Labai nustebau dvisavaitraštyje „Karštas komentaras“ pamatęs susiraukusią G.Vagnoriaus fizionomiją. O po ja – piktoką jo straipsnį „Nuslėpta kruvinųjų Sausio įvykių pusė“. Šiek tiek žemiau – gerokai mažesnė K.Prunskienės nuotrauka ir ekspremjero straipsnio citata: „Kazimiera Prunskienė labai gerai žino, ką ji padarė. (...) Galbūt ji paprasčiausiai irgi tik atliko statisto vaidmenį. Bet, kaip Vyriausybės vadovė, atsakinga ir turėjo likti atsakinga“.


Lietuvi, kodėl tau negerai?

Mažai kada lietuvis gyveno gerai, nors mūsų praeitis siekia jau tūkstantį metų. Prisiminėme ir netrukus tam tūkstantmečiui paminėti pabaigsime Valdovų rūmus. Tiesa, tie rūmai buvo pastatyti daug vėliau. O nugriauti visai neseniai. Tik Gedimino pilis ant kalno vilioja šimtus žmonių nuo jos viršūnės pasidairyti po kasdien aukštyn kylančius Vilniaus slėnius.


Keistis privalome visi

Interviu su Tėvynės sąjungos Kauno krikščioniškųjų demokratų frakcijos veiklos koordinatoriumi Dainiumi VARNU

Dainius Varnas

Esate Tėvynės sąjungos Kauno krikščioniškųjų demokratų frakcijos (TS KDF) veiklos koordinatorius. Kodėl mintys ir širdis pakrypo būtent prie šios partijos? Juk Lietuvos politinėje arenoje veikia ir tikrieji krikščionys demokratai...

Nors Šventajame Rašte pasakyta „Neteisk ir nebūsi teisiamas“, tačiau negaliu nutylėti apie ne visai gerą situaciją lietuviškos krikščioniškosios demokratijos padangėje. Labai gaila, kad vienos iš pagrindinių politinių krypčių atstovai iki šiol nesugeba mobilizuotis ir kartu siekti savo tikslų. Vis tos ambicijos, susiskaldymas ir besaikis noras susireikšminti trukdo dirbti išvien.


Žingsnis į demokratijos grimasos naikinimą

Atsivertus 2002 metais išleistą Valerijos Vaitkevičiūtės redaguotą „Tarptautinių žodžių žodyną“ sužinome, kad politika yra „valstybės valdžios veikla: valstybės vidaus reikalų ir santykių su kitomis valstybėmis tvarkymas“. Štai taip: tik valdžia gali tvarkyti valstybės reikalus. Iki šiol buvo brukte brukama visuomenei nuostata, kad politika yra tik valstybės vadovo, Seimo narių, diplomatų, partijų išimtinis reikalas. O kur valstybę sudarantys ir valdžias iš savo kišenės samdantys piliečiai?


Dvi nejuokingos komedijos

Archangelskinė „myli-nemyli“ versija

Kaltinamųjų suoluose teismuose sėdintieji ir už nusikaltimus jau kalėjimuose atsidūrusieji turi pagrindo stipriai domėtis šiandiene politine teise, ar – kaip tai pavadinti?

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija