Atnaujintas 2007 vasario 14 d.
Nr.12
(1509)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Pogrindžio spaudos kova su pirmąja SSRS okupacija

„XXI amžiaus“ (2006 m. gruodžio 20 d., Nr. 95) priede „Horizontai“ perskaičiau Benjamino Žulio straipsnį „Pasipriešinimas sovietinei cenzūrai“, kuriame aptariama Vilmos Vasiliauskaitės knyga „Lietuvos ir Vidurio, Rytų Europos šalių periodinė savilaida 1972-1989“. Skaitydamas straipsnį prisiminiau pogrindinės spaudos pradžią pirmosios okupacijos metais, į Lietuvą vos įžengus SSRS Raudonosios armijos ordoms. Todėl šiame savo rašinyje noriu papasakoti apie vieną, man artimiausią, grupę, kurioje dalyvavau, ir galiu drąsiai sakyti, kad tai buvo pirmoji ir gausiausia pogrindžio spaudos grupė.


Kuo gresia kunigui nekaltas flirtas su nekatalikišku pasauliu

Dar kartą dėl straipsnio „Naujojo humanizmo pranašas: kun. Povilo Jako pasaulėžiūros bruožai“

„XXI amžiuje“ (2006 m. Nr. 95) išspausdintas skaitytojo atsiliepimas „Nematomi dalykai svarbiausi“ į straipsnį „Naujojo humanizmo pranašas: kun. Povilo Jako pasaulėžiūros bruožai“ (2006 m., Nr. 33). Skaitytojas klausia: „Kokį tikslą turėjo autorius, pateikdamas šį straipsnį?“ Atsakymas paprastas: kun. P.Jako gyvenimo pavyzdžiu vaizdžiai pademonstruoti, kuo gresia ne tik radikalus tikėjimo išsižadėjimas, tačiau net ir iš pirmo žvilgsnio nekaltas flirtas (kompromisai) su nekatalikišku pasauliu, net ir vienos menkiausios per amžius Bažnyčios išpažintos tikėjimo tiesos atmetimas.


Nesusigaudymai

„XXI amžiaus horizontų“ antrasis numeris (2007 m.) nemaloniai nustebino R.Gajauskaitės straipsniu su skambiu pavadinimu „Globalinis genocidas“. Jame teigiama, kad „Tarptautinė atominės energetikos agentūra (TATENA) ir Pasaulinės sveikatos organizacija (PSO) pasirašė žmonijos pražūties sutartį, kuriai 50 metų nėra lygios! Ką reiškia Eichmano 11 milijonų Europos žydų naikinimo (holokausto) sąrašas, (...) kai visų penkių kontinentų žmonės sėdi ant veikiančių ugnikalnių ir džiaugiasi „taikingojo atomo malonėmis?“.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija