Atnaujintas 2007 vasario 14 d.
Nr.12
(1509)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Rinkimų griovykla

To Lietuvoje dar nebuvo. Tokios baimės – o tik prieš savivaldybių rinkimus!

Atmintyje iškyla 1992 metų ruduo. Tada rinkimai į Seimą daug kam atrodė lemtingi, ir į apyvartą buvo paleistos dar nebūtos Lietuvoje technologijos. Dar ėjo Sąjūdžio koalicija, ir antisąjūdinėj spaudoj galėjau pasiskaityti, kad esu pavogęs ne vien Kovo 11-osios valstybės atkūrimo aktą, bet ir Estijos padovanotą Lietuvai auksinį kardą su deimantine rankena. (Iš tikrųjų buvau gavęs estų liaudies fronto „Rahvarinne“ man padovanotą kalvio darbo simbolinį geležinį kalaviją su gyvomis rožėmis. Dabar – muziejuje.) Tačiau nemažiau įsiminė gąsdinimai, kokie siaubai lauktų Lietuvos, jeigu vėl laimėtų Sąjūdis. Ir ne mažesni siaubai – kraujo praliejimai, jeigu tas kraugerys Sąjūdis pralaimėtų. Taip darbavosi kadaise Sąjūdžio įsteigtas laikraštis.


Šventvagystė

Pasirodo, ne tik Vyriausioji rinkimų komisija skelbia rinkimus ir – ne tik į valdžias. Pagal įvairiausius požymius renkami nacionalinės premijos laureatai, metų žmogus, gražuolių gražuolė, metų nevykėlis. Įvairiausius rinkimus skelbia kas netingi, kas turi pinigų.

Vasario 7 dieną kompiuteryje atsivertę DELFI puslapį galėjome perskaityti tokį skelbimą: „Brangūs mūsų skaitytojai, turbūt pastebėjote, kad DELFI jau tapo tradicija kiekvienais metais rinkti seksualiausius Lietuvos žmones. Šiemet taip pat prašome jūsų pagalbos renkant metų seksualiausius. Tarp DELFI redaktorių po ilgų diskusijų atrinktų 36 pretendentų išvysite žymių, patrauklių, įdomių žmonių iš televizijos, sporto, pramogų verslo, tačiau kas taps pačiais seksualiausiais, nuspręsite būtent jūs. Kas taps pačia seksualiausia moterimi ir pačiu geidžiamiausiu vyru, sužinosite lygiai po savaitės – širdelėmis ir meiliais žodeliais mirguliuojančią Šv. Valentino dieną“. Nieko sau rinkimai ir „tradicija“!


Dezinformacija

Išskirtinę vietą Lietuvos valstybės gyvenime užima dezinformacija. Daugelis šalies gyvenimo sričių tiesiog ja užtvindytos. Viskas susipynę, sumišę: melas persipynęs su tiesa, tiesa – su melu. Kas mūsų valstybėje skleidžia dezinformaciją, manau, nereikia daug aiškinti. Tam yra užsienio specialiosios tarnybos. Be abejo, tai daro Lietuvos nepriklausomybės priešai, o jų skleidžiamai netiesai sąmoningai ar nesąmoningai pasiduoda šalies piliečiai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija