Atnaujintas 2007 vasario 21 d.
Nr.14
(1511)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Audimas ir juvelyrika – vienas kitą papildantys amatai

Bronius VERTELKA

Audėja Angelė Aleliūnienė
(sėdi kairėje), juvelyras
Vytautas Kazimieras Petrauskas
ir parodos atidarymo iškilmių
vedėja Alfreda Petrulienė

Panevėžio kraštotyros muziejaus trečiame aukšte veikia paroda „Prasminga tradicija“. Jos eksponatų autoriai – tautodailininkai, ne kartą audėjų audėja tituluota Angelė Aleliūnienė ir Vytautas Kazimieras Petrauskas, vienas žymiausių Lietuvos juvelyrų. Parodos atidarymo iškilmių, kurios vyko vasario 1-ąją, vedėja Alfreda Petrulienė teigė, kad šioje salėje eksponuojami audiniai ir papuošalai vienas kitą papildo. Muziejininkė išsamiai pasakojo, kokią reikšmę turėjo ir dabar tebeturi tokie dirbiniai. A.Petrulienė, irgi tautodailininkė, tapanti puikius paveikslus, pabrėžė, jog šios parodos eksponatus verta daugeliui pamatyti.


Gamtos pažinimas per iliustraciją

Benjaminas ŽULYS

Mylėdami, gerbdami ir vertindami lietuvių dailininkų, kitų sričių menininkų kūrybą, mes geranoriškai žvelgiame ir į kitų šalių meno meistrų darbus, tų žmonių indėlį propaguojant humanizmo, doros, dvasingumo idėjas.


Profesoriaus dovana

Benjaminas ŽULYS

Kauno paveikslų galerijoje įvyko nepaprastos iškilmės: čia buvo atidaryta Lietuvos dailės kūrinių ekspozicija, suformuota iš profesoriaus Algimanto Miškinio Kaunui dovanotų žymių, mažiau žinomų ir jau klasika tapusių meno kūrinių. Naujojoje parodoje eksponuojami 228 darbai, reprezentuoją šio mecenato miestui dovanotą kolekciją. Tai aliejinės tapybos kūriniai, akvarelės, grafikos darbai. Šia paroda Kauno paveikslų galerijoje pradedama formuoti dovanotos dailės ir ikonografijos kolekcijos nuolatinė ekspozicija.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija