Atnaujintas 2007 vasario 28 d.
Nr.16
(1513)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Uteniškės kūriniai anykštėnams

Judita SKAČKAUSKIENĖ

Dailininkė Jūratė Mitalienė (kairėje)
su renginio vedėja Judita Skačkauskiene

Nuo sausio 15 dienos Anykščių viešosios bibliotekos lankytojai turėjo puikią galimybę susipažinti su dailininkės Jūratės Mitalienės kūryba.

Kaip visada, įdomiausia parodos dalis yra susitikimas su jos autoriumi. Vasario 15 dieną Jūratė mielai sutiko pasidalyti mintimis apie savo nueitą kūrybinį kelią.

Baigusi dailės mokslus Šiaulių universitete ji jau dvidešimt metų dirba pedagoginį darbą Utenos kūrybos ir dailės mokykloje, kurioje tapybos meno moko jaunuosius dailininkus. Pedagoginę veiklą Jūratė puikiai suderina su autorine kūryba. Dailininkė dažniausiai piešia pastele. Net ir tuose darbuose, kur autorė vartoja akrilą, dominuoja šiai technikai charakteringos savybės – matiškumas, minkštas koloritas, skaidrūs atspalviai. J.Mitalienė yra dalyvavusi daugybėje personalinių parodų, plenerų, bendrose parodose su kitais autoriais. Dalyvavo ir tarptautinėse parodose Krokuvoje, kur tapo diplomante. Kartu su Latvijos dailininkais Jūratė savo darbus eksponavo Londone.

Koks pagrindinis įkvėpimo šaltinis, kurio paskatinta menininkė atsiveria vienokiems ar kitokiems vaizdiniams? „Labai daug skaitau, – sakė dailininkė, – mėgstu tapyti mitologine tematika, o nepažinus lietuvių autorių mitologinės kūrybos, tai padaryti būtų sunku“.

„Su malonumu pasiklausiau labai muzikalių darbų...“, – atsiliepimų knygoje parašė dailininkas Šarūnas Miškinis. Todėl į parodos uždarymą pakviesti pagroti muzikos mokyklos mokytojai Kęstutis Grigaliūnas ir Robertas Čepkevičius, kurių trimito ir pianino duetas sujaudino parodos autorę ir jos lankytojus. Muzikiniuose intarpuose savo kūrybą skaitė literatų klubo „Marčiupys“ narės Danutė Gečytė ir Karolina Zarankaitė.

„Dėkojame už tokią puikią parodą. Paveikslai įkvepiantys, verčiantys susimąstyti. Nors, užmetus akį, pamatai kažką paprasto ir kasdieniško, bet kartu kažką užburiančio ir nekasdieniško...“,- tokius atsiliepimus parodos lankytojai paliko bibliotekos renginių atsiliepimų knygoje. Tuo dar kartą visi įsitikino, kad nereikia ieškoti stebuklų kažkur toli, grožis visada šalia, tik reikia norėti jį pamatyti.

Lankytojai dėkojo J.Mitalienei už suteiktą gražią progą pažinti jos kūrybą ir viliasi susitikti dar kartą, dailininkei padarius naują paveikslų ciklą.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija