Atnaujintas 2007 kovo 2 d.
Nr.17
(1514)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Kauno arkivyskupijoje

Kauno )) dekanate

Keliaujantis Šiluvos Švč. M.Marijos paveikslas

Rumšiškių klebonas
kun. Virginijus Birjotas
su patarnautojais prie paveikslo

Rumšiškės. Vasario 11 dieną, sekmadienį, buvo iškilmingai sutiktas iš Raudondvario į Rumšiškes atkeliavęs Šiluvos Dievo Motinos su Kūdikiu paveikslas.

Prie Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios, sovietmečiu iškeltos iš marių dugno ir perstatytos Rumšiškėse, šventoriaus vidudienį paveikslą sutiko klebonas kun. Virginijus Birjotas bei gausiai susirinkę parapijos tikintieji. Skambant giesmei „Marija, Marija“ paveikslas buvo atneštas į papuoštą bažnyčią. Vėliau buvo aukojamos šv. Mišios. Homiliją pasakė kun. V. Birjotas, pasveikinęs visus pamaldų dalyvius ir nuoširdžiai pasidžiaugęs neeiliniu Rumšiškių parapijos dvasinio gyvenimo įvykiu.


Panevėžio vyskupijoje

Panevėžio – Krekenavos dekanate

Nestokojant meilės kartu pragyventa 60 metų

Naujamiesčio bažnyčioje –
Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis
su Salomėja ir Kazimieru Adinavičiais

Naujamiestis. Senokai tokias iškilmes regėjo šimtametė Šv. apaštalo Mato bažnyčia. Vasario 3 dieną joje buvo pagerbti Salomėja ir Kazimieras Adinavičiai, šventę savo deimantinių vestuvių sukaktį. Šv. Mišias aukojo Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis ir Naujamiesčio klebonas kun. Algirdas Dauknys. Tarp tikinčiųjų buvo Panevėžio Kristaus Karaliaus Katedros altaristas kan. Vytautas Masys, sutuoktinių Adinavičių artimieji, giminės, draugai, pažįstami. Vargonavo Panevėžio Švč. Trejybės bažnyčios vargonininkas Jonas Grubliauskas, giedojo Vilniuje gyvenanti Adinavičių duktė Dalia Tarailienė, veikli katalikų bendruomenės narė.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija