Atnaujintas 2007 kovo 9 d.
Nr.19
(1516)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Už blaivią tautą

Lietuvos žinių radijo laidoje 2007 m. vasario 8 d. buvo nagrinėjamas klausimas, ar reikia uždrausti alkoholio reklamą? Įdomu, kiek žmonių klausėsi šios laidos, ir ar tarp jų buvo tokių, kurie patyrė alkoholizmo sukeliamas skaudžias tragedijas? Tuomet kaip jų nervai sugebėjo visą šią laidą ramiai išklausyti? Ar toji laida išklausyta tų žmonių, kurie galėtų padaryti poveikį šiai, kaip vienas klausytojas laidos metu sakė, nusikalstamai reklamai? Jei ir Premjeras, ir alkoholio gamybos monopolininkai, ir jų tikrintojai, žodžiu, dauguma pasisakiusiųjų – tik už nusikalstamą reklamą... Baisiausia tai, kad visiems jiems rūpi tik pinigai. Nusikalstamai reklamai išleidžiama 363 milijonai per metus, iš jų nemaža „dalelė“ tenka radijui, žiniasklaidai ir visiems kitiems, kurie net negalvoja apie Lietuvos vaikus, jaunimą ir apie mūsų tautos likimą... Ar taip savomis rankomis nevykdomas tautos genocidas?

Atsitiktinai po ranka pakliuvo 2006 metų „Lietuvos ryto“ priedas „TV antena“ (Nr. 44), kurioje tarp visų „grožybių“, nuogybių net trejuose puslapiuose puikavosi stipraus alkoholio buteliai ir vienas puslapis, skirtas lediniam alui... Blogiausia, kad visą šią reklamą kartu su TV programa nuolat varto ir mūsų vaikų, kurie žaibiškai mato viską...

Iš skambinusiųjų į šią laidą 70 procentų pasisakė už tai, kad alkoholio reklama būtų uždrausta, ir kažin, ar nuo tų skambučių nebus nauda tik „Teo“?

Regina PRASCEVIČIENĖ

Obeliai, Rokiškio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija