Atnaujintas 2007 kovo 14 d.
Nr.20
(1517)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Ar Čiapajevas vertesnis už… Bložę?

Graudu stebėti, kaip „persistengia“ Lietuvos televizijos „Labo ryto“ laidos rengėjai. Amo netekau, kai vasario 9-ąją prisėdau prie televizoriaus. Dienos „kalendorius“ tąryt buvo pateiktas taip, kad daugiausia dėmesio ir liaupsių buvo skirta ne antisovietiniam poetui Vytautui Bložei, šventusiam 77 metų sukaktį, bet… Vasilijui Čiapajevui, rusiškų anekdotų herojui. Ypač buvo akcentuojamas šito rusiškųjų „indėnų“ pilietinio karų „karžygio“ talentas, narsa. Žodžiu, apvainikuotas didžiausia šlove. Narsesnis už bet kokį Robin Hudą ir Tadą Blindą, kartu paėmus!

Kad laisvos, nepriklausomos valstybės televizijos žurnalistai, pasitelkę aukštosios mokyklos dėstytoją pakomentuoti, Vasario 16-osios išvakarėse šlovintų buvusios okupantės karvedžius – ponai, ar ne per daug sau leidžiate? Lietuviškos kultūros kūrėjai, šviesą, o ne kraują liejantys, brutaliai, ciniškai… tiesiog užmirštami. „Kam įdomus kažkoks Bložė, va, Vasilis Čiapajevas, tai bent – „gulial po Uralu Čiapajev geroj…“ Kiek įspūdingų anekdotų apie jį, o Bložė – net anekdotu nekvepia…“ Norėtųsi tarti, jog…

Kai kurie TV laidų rengėjai elgiasi lygiai taip pat, kaip pragertųjų smegenų rusavedys – Petia iš „Durniškių“ (ne Čiapajevo Petia!), nesusimąstydami, jog tų, kurie eina prieš savąją valstybę, laukia Kubilinsko likimas.

Martynas NIAURONIS

Kretinga


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija