Atnaujintas 2007 kovo 16 d.
Nr.21
(1518)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Didžiuokimės savo šalimi ir jos žmonėmis

Valdas Adamkus,

Lietuvos Respublikos prezidentas

Lietuvos Respublikos prezidentas
Valdas Adamkus

Esame istorinėje vietoje, iš kur Lietuva prieš septyniolika metų pasauliui paskelbė grįžtanti į laisvų valstybių šeimą. Kovo 11-osios Akte esmingai sutapo signatarų, politikų ir visos lietuvių tautos valia. Vieningi Lietuvos piliečiai tapo nepriklausomybę paskelbusio Seimo užnugariu ir moraline, ir politine, ir fizine prasme.

Turbūt svarbiausiu to meto Lietuvos ženklu buvo piliečių pasitikėjimas savo rinktais parlamentarais ir parlamentarų atsakomybė piliečiams. Politikai, atstovaudami žmonėms, ne tik deklaravo laisvės siekį, bet ir dėjo visas pastangas, kad jis taptų realybe. Balsuodami už Sąjūdį, piliečiai tikėjo – programa bus vykdoma. Tai buvo moralės mokykla, tikrosios politinės atsakomybės mokykla. Šiandien klausiu: ko galėtume tikėtis, jei analogiška situacija pasikartotų? Ar sulauktume tokios minios piliečių, pasiryžusių ginti savo Seimą ir jo skelbiamus idealus?


Inkubatoriaus paukščiai

Petras KATINAS

Prieš Kovo 11-ąją, rengiantis paminėti Nepriklausomybės atkūrimo 17-ąsias metines, dienraštis „Lietuvos rytas“ paskelbė „Vilmorus“ apklausos duomenis apie tai, kokiais politikais ir partijomis daugiausia pasitiki Lietuvos žmonės. Daugeliui šie duomenys sugadino šventę, o kiti negalėjo patikėti savo akimis. Pasirodo, „populiariausias“ Lietuvos politikas (po prezidento V.Adamkaus) yra Konstitucijos pažeidėjas ir priesaikos laužytojas R.Paksas, o už jo partiją Seimo rinkimuose balsuotų daugiausia žmonių – per 16 proc. Aišku, tikėti apklausų duomenimis ir pateikiamomis reitingų lentelėmis, kad tai tiksliai atspindi visuomenės nuomonę, negalima.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija