Atnaujintas 2007 balandžio 4 d.
Nr.26
(1523)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

„Alsuojanti Afrika“

Parodos autorių Valentiną
Pečininą sveikina panevėžietė
fotomeistrė Irena Giedraitienė

Trankūs būgnų, kuriuos muša keturi jaunuoliai, garsai. Tarp jų – afrikietišką šokį šokantis vyras. Tokį netradicinį Valentino Pečinino fotografijų parodos „Alsuojanti Afrika“ atidarymą buvo galima stebėti Panevėžio dailės galerijoje kovo 15-osios popietę.

Mauritanijos nacionalinį rūbą vilkėjo pats parodos autorius. Turint tokį drabužį neprapulsi dykumoje. Kilus būtinybei, jį galima pasinaudoti ir kaip palapinę. V.Pečininas tuo pats įsitikino. Gero draugo Viktoro Rubachino dėka, kuris Vilniuje turi savo įmonę, organizuojančią keliones lėktuvu į Afrikos šalis. V. Pečininas į jas vykdavo kaip apsaugos darbuotojas. Būdavo taip: 12 valandų ore, keturios – laisvos. Laisvalaikį panevėžietis panaudojo fotografavimui. Iš kelionės parsiveždavo po 14-16 fotojuostelių. Taip buvo aplankyta ne viena Afrikos šalis. Iš ten užfiksuotų vaizdų gimė paroda „Alsuojanti Afrika“. Tam prireikė penkerių metų.

„Lietuvos ryto“ televizijos žurnalistė Jovita Valeikaitė pasakojo, kad tokiu vyru, kaip V.Pečininas, galima drąsiai pasitikėti. Jis sugebėjo padėti išsisukti iš painiausios situacijos. Panevėžietis yra žinomas kaip savigynos sporto meistras. Panevėžyje jis norinčiuosius moko karatė ir gatvės savigynos.

V.Pečinino fotoparodoje „Alsuojanti Afrika“ – 58 juodai baltos ir spalvotos nuotraukos. 47 metų V.Pečininas – Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys nuo 1999-ųjų. Buvos surengęs savo kūrybos parodas Panevėžyje, Šiauliuose, Kaune ir Vilniuje. Panevėžiečio nuotraukos buvo eksponuojamos Seimo ir Vyriausybės rūmuose. Šiuo metu jis rengia fotoalbumą „ Prasiveržimas“.

Bronius VERTELKA

Panevėžys

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija