Atnaujintas 2007 balandžio 18 d.
Nr.30
(1527)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Produktyvi dailininkė

Dr. Aldona KAČERAUSKIENĖ

Dailininkė Janina Pleškūnienė
ir ses. Nijolė Sadūnaitė

Kovo 26-ąją Vilniaus karininkų ramovės parodų salėse atidaryta dailininkės Janinos Pleškūnienės tapybos darbų paroda. Kelintoji? Į šį klausimą net sūnus Andrius negalėjo rasti greito atsakymo. Viena aišku – per ilgą gyvenimą dailininkė nutapė apie šimtą paveikslų. Jų nelaiko paslėpusi, vis rengia parodas. Karininkų ramovės dviejose salėse kabo trisdešimt devyni paveikslai, nutapyti įvairiais laikotarpiais. Pats naujausias, tapytas Palangoje šių metų sausį, pavadintas „Natiurmortu“. Parodai atrinkta daug portretų.


Visko po truputį

Tekstilininkė
Savirija Kaziūnaitė
Autoriaus nuotrauka

Nuo kovo 16-osios Panevėžio dailės galerijoje „XX“ dvi savaites veikė Savirijos Kaziūnaitės tekstilės dirbinių paroda „Visko po truputį“. Anuomečiame Vilniaus dailės institute pedagogiką baigusi menininkė daugiau laiko atiduoda mokytojos darbui miesto dailės mokykloje, todėl čia eksponuojami jos įvairių metų darbai.

Panevėžietė kūrėja patenkinta: „Gražiausiu metų laiku, atgimstant gamtai, pavyko sulaukti savo eilės, kad savo dirbinius galėčiau parodyti Dailininkų sąjungai priklausančioje galerijoje, kuri propaguoja profesionalųjį meną“. Iš Kupiškio krašto kilusi S.Kaziūnaitė – kelių personalinių parodų autorė. Jos darbų yra JAV, Suomijoje bei kitose pasaulio šalyse.


Apie kitą realybės pusę

Rūta AVERKIENĖ

Fotomenininkė Vėtrė Antanavičiūtė

Varėnos kultūros centro parodų salėje atidaryta Lietuvoje ir pasaulyje žinomos fotomenininkės vilnietės Vėtrės Antanavičiūtės fotografijų paroda „Kita realybės pusė“.

Parodos atidaryme dalyvavę varėniškiai turėjo galimybę ne tik grožėtis unikaliomis fotografijomis, kurias greičiausiai apibūdintų žodis „meno kūrinys“, bet ir pabendrauti su pačia jų autore.


Kaunas ir Šakiuose yra Kaunas

Gintarė MARTINAITIENĖ

Vytautas Kaunas pripažino,
kad apgriuvę miestai
ir senamiesčiai jį visuomet žavėjo

„Jei negaliu vežtis dažų, kelionėje turiu bent pieštuką ir bloknotą. Prisipaišau eskizų, o grįžęs viską sudėlioju į paveikslus“, – teigia 18-ąją personalinę parodą surengęs Vytautas Kaunas. Dailininko V.Kauno laimėjimus ir surengtas parodas gana sunku suskaičiuoti, nes jo darbai eksponuoti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Tačiau prieš savaitę Šakių rotušėje surengta paroda „Iš kelionių“ daugelio buvo apibūdinama kaip kitokia nei ankstesnės. „Šiltas, geltonas šviesos žaismas mane nustebino, o prie kai kurių paveikslų dar negalima liestis, nes jie baigti tapyti šiąnakt“, – kalbėjo Kultūros ir turizmo skyriaus vyresnioji specialistė Aurelija Papievienė, V.Kauno tapytiems miestams jaučianti didelį prieraišumą.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija