Atnaujintas 2007 gegužės 18 d.
Nr.38
(1535)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Piligriminis žygis į Šiluvą

Birutė Vasylienė

Nuo Katauskių gyvenvietės
į Šiluvą atžygiuoja maldininkų būrys

Gegužės 13-ąją vyko Kauno arkivyskupijos Kauno I dekanato piligriminis žygis nuo Katauskių gyvenvietės į Šiluvą. Visą savaitę atšiaurius oras, rudeninis lietus neišgąsdino tikinčiųjų. Jie gausiai registravosi šiam žygiui. Prisikėlimo parapijai prireikė net penkių 50-60 vietų autobusų (iš Kauno išvyko net 52 autobusai).

Kristaus Prisikėlimo parapijos aktyvas gerokai prieš mėnesį pradėjo ruoštis šiam žygiui. Dar prieš Velykas visos parapijos organizacijos atnaujino stendus (jų buvo 14), kuriuose pristatoma parapijos veikla. Visi stendai buvo vežami į Šiluvą ir ten pristatomi.


50 metų iškilios tarnystės...

Pokalbis su kunigu ir vienuoliu Leonardu Jagminu įvyko Jėzuitų vienuolyne – ten, kur dabar šis nuostabus žmogus ir gyvena. Jo kunigystės 50-mečio proga kalbėjomės įvairiais klausimais: apie pašaukimą į kunigystę, vaikų mokymą, sunkumus sovietmečiu ir apskritai apie žmogaus egzistenciją...

Kun. Leonardas Jagminas, SJ

Kas jus paskatino pasirinkti kunigystės kelią, kai religija buvo varžoma tarybinės valdžios?

Kai man buvo devyneri, tai pas mus dažnai ateidavo kaimynė ir sakydavo mano mamai: „Jūsų berniukui čia, ant galvos, kaip kunigiukui (p.s. tonzūra – kuokštelio plaukų nuo viršugalvio nukirpimas)...“ O man to ir bereikėjo: nuo to laiko žinojau, kad tapsiu kunigu... Kadangi apie kunigystę pradėjau svajoti taip anksti, tai nepaisiau jokių sunkumų: idealas prieš akis, ir norėjosi jo siekti. Aišku, Stalino laikai buvo, bet kiek galėjau, veržiausi – šv. Mišiom tarnavau, kol dešimtoj klasėj direktorius man nepasakė: „Pasirink: arba tarybinė mokykla, arba bažnyčia!“ Tai buvo Pelenų diena. Bet jis, žinoma, turėjo žmoniškumo: „Tyliau – nors per kaminą lįsk, bet kad nieks nematytų!“


Ligoninėje rūpinamasi ir fizine, ir dvasine sveikata

Ligoninės vyriausiasis
gydytojas dr. Arvydas Jonas
Sąlyga pasveikino slaugytojas

Artėjant Pasaulinei slaugytojų dienai, gegužės 10 dieną Klaipėdos jūrininkų ligoninėje vyko konferencija „Dvasinė ligonių slauga“. Konferencijoje dalyvavo minėtos gydymo įstaigos medicinos seserys. Gausiai susirinkusias slaugytojas pasveikino ligoninės vyriausiasis gydytojas dr. Arvydas Jonas Sąlyga. Ligoninės vadovas džiaugėsi, kad profesionalus ir pasiaukojamas slaugytojų darbas padeda ligoniams greičiau sveikti.


Turininga dekanato diena

Grupė Šilalės parapijos
tikinčiųjų, atvykusių į Šilalės
dekanato dieną Žemaičių Kalvarijoje

Pagal sudarytą grafiką kasmet Telšių vyskupijoje vyksta šios vyskupijos dekanatų dienos, kurios yra organizuojamos žemaičiams brangiausioje vietoje – Žemaičių Kalvarijoje. Ir šiemet gegužės 2 dieną Žemaičių Kalvarijos Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo Bazilikoje įvyko Šilalės dekanato diena. Tikintieji kartu su savo parapijų kunigais į jiems skirtą dekanato dieną atvyko su ypatingu nusiteikimu bei pamaldumu, nes praėjusiais metais popiežius Benediktas XVI Žemaičių Kalvarijos Dievo Motinos su Kūdikėliu paveikslui suteikė Krikščioniškų Šeimų Karalienės titulą. „Marija – Krikščioniškų Šeimų Karaliene – globok ir stiprink mūsų Tėvynės ir viso pasaulio šeimas!“ – su šitokiu tikslu, o kartu ir pasimelsti už mūsų jaunimą į Žemaičių Kalvariją atvyko Šilalės dekanato tikintieji.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija