Atnaujintas 2007 gegužės 18 d.
Nr.38
(1535)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Ligoninėje rūpinamasi ir fizine, ir dvasine sveikata

Kun. Juozapas Adolfas
Pudžemys, OFM, akcentavo
dvasinio gyvenimo svarbą

Ligoninės vyriausiasis
gydytojas dr. Arvydas Jonas
Sąlyga pasveikino slaugytojas

Artėjant Pasaulinei slaugytojų dienai, gegužės 10 dieną Klaipėdos jūrininkų ligoninėje vyko konferencija „Dvasinė ligonių slauga“. Konferencijoje dalyvavo minėtos gydymo įstaigos medicinos seserys. Gausiai susirinkusias slaugytojas pasveikino ligoninės vyriausiasis gydytojas dr. Arvydas Jonas Sąlyga. Ligoninės vadovas džiaugėsi, kad profesionalus ir pasiaukojamas slaugytojų darbas padeda ligoniams greičiau sveikti.

Susitikime dalyvavęs tėvas Juozapas Adolfas Pudžemys, OFM, pasitelkdamas įvairius gyvenimiškus pavyzdžius, akcentavo dvasinio gyvenimo svarbą. Anot pranešėjo, labai svarbus asmeninis ryšys su Dievu, sakramentinis gyvenimas – dažna išpažintis ir Komunija. Tėvas pranciškonas įtaigiai kalbėdamas priminė, jog, norėdamas duoti, turi pats turėti, lygiai taip ir slaugant ligonius, reikiamos stiprybės ir aukos reikia semtis iš amžinos meilės šaltinio – Dievo, tik tada pakaks jėgų tinkamai atlikti sunkias pareigas.

Taip pat konferencijoje kalbėjo ligoninės kapelionas kun. Saulius Stumbra. Kalbėtojas visų pirma džiaugėsi, jog ligoninėje dirba toks nuostabus slaugytojų būrys, kurios pirmos skuba tiesiogiai ligoniui padėti. Savo pranešime kunigas kalbėjo apie Ligonių sakramento šventimą. Priminta sakramento raidos istorija, atkreiptas dėmesys į liaudyje pasitaikantį klaidingą šio sakramento pavadinimą („Paskutinis patepimas“), kuris baugina žmones ir jie pradeda bijoti šio sakramento. Kunigas paprastais žodžiais papasakojo apie sakramento apeigas, priminė sąlygas, kada ir kam teikiamas šis sakramentas. Baigdamas ligoninės kapelionas kvietė slaugytojas būti sąmoningomis tikinčiosiomis, kurios nebijotų sergančiam žmogui papasakoti apie gydantį Dievo veikimą per Ligonių sakramentą.

Ši konferencija – gražus Klaipėdos Šv. Kazimiero parapijos ir Jūrininkų ligoninės bendradarbiavimo rezultatas. Ligoninėje sukurtos palankios sąlygos tenkinti dvasinius ligonių poreikius. Jaukioje ir gražioje koplytėlėje dažnai netelpa žmonės, kas savaitę susirenkantys į šv. Mišias. Dvasinis gyvenimas padeda ligoniui neprarasti vilties ir kabintis į gyvenimą. Tegu ir ši konferencija bus graži paskata rūpintis tiek fizine, tiek dvasine sveikata.

Kun. Saulius Stumbra

Klaipėda

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija