Atnaujintas 2007 gegužės 18 d.
Nr.38
(1535)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Turininga dekanato diena

Grupė Šilalės parapijos
tikinčiųjų, atvykusių į Šilalės
dekanato dieną Žemaičių Kalvarijoje

Šilalės dekanato dienos pirmąsias
šv. Mišias Žemaičių Kalvarijos
Bazilikoje aukoja kunigai
(iš kairės): Olijandas Jurevičius
ir Narsutis Petrikas

Pagal sudarytą grafiką kasmet Telšių vyskupijoje vyksta šios vyskupijos dekanatų dienos, kurios yra organizuojamos žemaičiams brangiausioje vietoje – Žemaičių Kalvarijoje. Ir šiemet gegužės 2 dieną Žemaičių Kalvarijos Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo Bazilikoje įvyko Šilalės dekanato diena. Tikintieji kartu su savo parapijų kunigais į jiems skirtą dekanato dieną atvyko su ypatingu nusiteikimu bei pamaldumu, nes praėjusiais metais popiežius Benediktas XVI Žemaičių Kalvarijos Dievo Motinos su Kūdikėliu paveikslui suteikė Krikščioniškų Šeimų Karalienės titulą. „Marija – Krikščioniškų Šeimų Karaliene – globok ir stiprink mūsų Tėvynės ir viso pasaulio šeimas!“ – su šitokiu tikslu, o kartu ir pasimelsti už mūsų jaunimą į Žemaičių Kalvariją atvyko Šilalės dekanato tikintieji.

Pirmąsias šv. Mišias aukojo prieš kurį laiką Žemaičių Kalvarijoje dirbę kunigai, dabar Šilalės dekanato Kaltinėnų parapijos klebonas Narsutis Petrikas ir Mažeikių dekanato Sedos parapijos klebonas Olijandas Jurevičius, kuris dar pasakė turiningą tai dienai skirtą homiliją.

Laukdami vyskupo Jono Borutos, SJ, atvykimo tikintieji adoravo prie išstatyto Švč. Sakramento, kalbėjo rožinį. Lygiai dvyliktą valandą prasidėjo iškilmingos šv. Mišios, skirtos Šilalės dekanato dienai. Jas aukojo vyskupas J.Boruta, jam talkino Šilalės parapijos ir dekanato kunigai, atvykę diakonai. Be to, Šilalės dekanato dienoje dalyvavo ne tik Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos Žemaičių Kalvarijoje esančio propedeutinio kurso kursantai su savo vadovais, bet ir Šiluvos propedeutinio kurso dalyviai su savo vadovu, Šiluvos parapijos klebonu kun. Erastu Murausku.

Tikintieji išklausė išsamų ir turiningą vyskupo pamokslą apie šeimų ir jaunimo problemas, apie tikėjimo stiprinimą, uolesnį bažnyčios lankymą, maldos praktikavimą šeimoje, jaunimo įtraukimą į religines organizacijas.

Visus pradžiugino per šv. Mišias itin gražiai giedojęs Šilalės kultūros centro sakralinis ansamblis, vadovaujamas Nijolės Mačiukaitienės ir Antano Kazlausko.

Po šv. Mišių buvo einamas Kryžiaus kelias. Dėl blogo oro, negalint tai atlikti prie Žemaičių Kalvarijos kalnuose esančių koplyčių, jis buvo einamas pačioje Bazilikoje. Kryžiaus keliui vadovavo vysk. J.Boruta, ties kiekviena Kryžiaus kelio stotimi palaimindamas tikinčiuosius šv. Kryžiaus relikvija. Jam talkino kunigai ir dekanai.

Užbaigus Kryžiaus kelią, kiek ilgiau stabtelėta prie Kristaus įkapių – Drobulės kopijos. Vyskupas išsamiai paaiškino apie Turino Drobulę. Jo pasakytas žodis Šilalės dekanato tikintiesiems paliko itin jaudinantį įspūdį.

Žilvinas PRANAITIS

Šilalė

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija