Atnaujintas 2007 gegužės 23 d.
Nr.39
(1536)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Tautodailininkių darbuose – meilę gamtai teigiantys kūriniai

Rūta AVERKIENĖ

Rūta Indrašiūtė prie savo keramikos darbų

Laimutė Saviščevienė prie savo dirbinių

Merkinės lankytojų centre paminėta Dzūkijos nacionalinio parko ir Žemės diena. Ta proga čia atidaryta keramikės Rūtos Indrašiūtės keramikos darbų ir Laimutės Saviščevienės verbų, šiaudinių „sodų“, kitų dirbinių iš šiaudų paroda. Sušildyti moteriškų širdžių ir rankų šiluma, šie subtilūs, teigiantys meilę gamtai, Laimutės rišti šiaudiniai „sodai“, verbos, sausų gėlių kompozicijos, Rūtos rankomis žiesti ir dekoruoti spalvoti ąsočiai, vazelės, švilpukai skleidžia gerumo šviesą ir džiugina kiekvieną, prisilietusį prie šių nuostabių darbų.

Tautodailininkes pasveikino Varėnos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Alvydas Valeiša ir palinkėjo joms kūrybinės sėkmės, kad kita paroda sužibėtų dar ryškesnėmis spalvomis. Parodos autorių darbais pasidžiaugė Dzūkijos nacionalinio parko direktoriaus pavaduotojas E.Drobelis. Į parodos atidarymą gausiai susirinkę draugai, tautodailininkių kūrybos gerbėjai parodos autorėms taip pat negailėjo gražių žodžių.

Pačios kūrėjos buvo kuklios ir sakė, kad parodoje eksponuojamų kūrybinių darbų apibūdinti nereikia – juose tarsi užrakintos kūrėjų mintys, todėl jie kalba patys už save.

Lietuvos tautodailininkų sąjungos Dzūkijos skyriaus pirmininkė Audronė Lampickienė sakė likusi sužavėta šių moterų kūrybingumu.

Merkinė, Varėnos rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija