Atnaujintas 2007 birželio 22 d.
Nr.48
(1545)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Jonaviečiai žavėjosi koncertu

Birželio 16 dieną Skarulių Šv. Onos bažnyčioje vyko XII Pažaislio muzikos festivalio koncertas. Jame daugiausia italų kompozitorių kūrinius atliko dainininkė Gintarė Skerytė. Dainininkės repertuaras labai platus ir įvairus – nuo senosios iki šiuolaikinės muzikos kūrinių. Ji dalyvauja visuose Lietuvoje rengiamuose muzikos festivaliuose, yra parengusi ir atlikusi daug solinių programų ne tik mūsų šalyje, bet ir užsienyje. Dainininkė nuolat koncertuoja su įvairiais Lietuvos ir užsienio orkestrais, chorais bei kameriniais ansambliais. 1998 metais Lietuvos televizijoje sukurtas filmas apie G.Skerytės kūrybinį kelią. Jonavos klausytojai buvo sužavėti nuostabiu jos dainavimu.

Kartu koncertavo Artūras Kelpša (gitara) ir Algimantas Treikauskas (fleita). A.Kelpša, baigęs Kauno konservatoriją, mokėsi pas vieną žymiausių Europos gitaristų A.Fraučį. Yra koncertavęs Italijoje, Olandijoje, Vokietijoje, Norvegijoje ir kitose šalyse. Pirmasis Lietuvoje išleido klasikinės gitaros kasetę ir kompaktinę plokštelę.

A.Treikauskas nuo 1979-ųjų dirbo Lietuvos nacionaliniame simfoniniame orkestre. Nuo 2000 metų – Kauno simfoninio orkestro vadovas. Dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Lietuvoje ir užsienio šalyse daug koncertuoja kaip solistas bei įvairių kamerinių ansamblių narys. Nors ką tik buvo praėjusi liūtis, Šv. Onos bažnyčioje klausytojai vos sutilpo. Tokių nuostabių koncertų ne taip dažnai būna Jonavoje, atlikėjai liko sužavėti bažnyčios akustika, statulomis, kitais meno kūriniais. Jie stebėjosi, kad Jonavoje siūloma statyti naują bažnyčią, o visai netoli stovi apleistas meno šedevras. Kvietė jonaviečius padaryti viską, kad Šv. Onos bažnyčia būtų restauruojama. Čia galima ne tik melstis, o koncertuoti atvyktų ne vien Lietuvos, bet ir užsienio atlikėjai.

Felicija LANKELIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija