Atnaujintas 2007 liepos 18 d.
Nr.55
(1552)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Prasminga vasaros stovykla Rukloje

Gintaras VISOCKAS

Moksleiviai (iš kairės) kuršėniškis
Gediminas Lesutis ir iš Punsko
atvykęs Tomas Marcinkevičius
teigė esą patenkinti Rukloje
organizuota stovykla

Praėjusią savaitę Rukloje baigėsi savaitę trukusi moksleivių vasaros stovykla. Ne bet kokia, o labai graži, prasminga stovykla. Ruklos mokomajame pulke ilsėjosi apie 50 vyresniojo amžiaus vaikų, besidominčių Lietuvos istorija. Visi jie – „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorijos“ konkurso laureatai. Ši atranka organizuojama jau dešimt metų iš eilės. Norintys dalyvauti konkurse privalo pateikti rašinių apie pokario partizanų kovas Lietuvoje. Brandžiausių, labiausiai pavykusių kūrinių autoriai kviečiami į stovyklą. Konkurso organizatoriai – Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centras (LGGRTC).


Gatvės gyventojų šventė

Balio Sruogos gatvės
gyventojai šventės proga
susėdo prie bendro stalo

Birželio pabaigoje Kaune, Balio ir Vandos Sruogų namuose-muziejuje, surengta jau tradicine tapusi Balio Sruogos gatvės gyventojų šventė. Prieš trejetą metų subrandinta idėja išsirutuliojo į teminį vakarą, suburiantį draugėn kaimynus, muziejaus svečius bei bičiulius.

Šventės turinys kasmet keičiasi. Aptarinėjamos vis kitos B.Sruogos gatvės aktualios temos, dalijamasi atsiminimais, įspūdžiais, žiniomis.

Pirmaisiais metais renginio tema buvo B.Sruogos gatvės istorija. Pernai šventės idėja buvo ne tik pabūti kartu, pabendrauti, bet ir susipažinti su ikikariniu laikotarpiu čia gyvenusiais bei gatvės ir miesto vardą garsinusiais įžymiaisiais žmonėmis.


Radviliškiečiai pasitinka miesto sukaktį

Laima MACYTĖ

Žvilgsnis į Radviliškį

Radviliškio 440 metų paminėjimo istoriniame šaltinyje jubiliejų miesto gyventojai pasitinka darbais. Jaunatvišku ryžtu trykšdami jaunieji radviliškiečiai dalyvavo konkurse ,,Aš – savo miestui“. Konkurso projektą laimėjo jaunieji krikščionys demokratai, o jo sumanytoja – Ieva Čepononytė. Finaliniame konkurse, kuris įvyko miesto Kultūros rūmų salėje, buvo išrinkti gražiausios dainos, eilėraščio apie miestą nugalėtojai, geriausiai apie miestą, jo istoriją žinantis ,,žiniukas“. Malonu, kad konkurse dalyvavo ne tik Radviliškio miesto, bet ir kitų rajono mokyklų moksleiviai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija