Atnaujintas 2007 liepos 27 d.
Nr.57
(1554)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Sulyta Lietuvos garbė

Liepos pradžia pasitiko mus šaltu lietumi. O po to sinoptikai pažadėjo greit sugrįšiant karštį. Vidurvasaris. Dešimtdienis tarp karaliaus Mindaugo karūnacijos ir Žalgirio mūšio metinių išsiskyrė tik politiniu vangumu. Net Seimo nariai išėjo atostogų, iki tol dar suspėję įsiutinti daugelį šalies piliečių.

Kalbėdamas Liepos 6-osios proga Prezidentas prisiminė, kad turime praeitį, kuria galime didžiuotis. Tačiau nežinia, ar šiandiena didžiuosis mūsų vaikai ir vaikaičiai. Lietuva įpusėjo aštuonioliktuosius savo nepriklausomybės metus genama pirmyn įvairiausių keistų problemų. Ar visos jos mums reikšmingos?


Kas įvykdė provokaciją?

Lietuvos Respublikos Valstybės saugumo departamento Generaliniam direktoriui p. P.Malakauskui

Atviras laiškas dėl Valstybės saugumo departamento darbuotojų organizuotų ciniškų provokacijų prieš politinį kalinį, rezistencijos kovų dalyvį, Vyčio kryžiaus ordino kavalierių, lietuviško šaunamojo ginklo ,,Vytis” kūrėją, buvusį Seimo narį Algird¹ Petrusevičių ištyrimo

Gerbiamas Generalini direktoriau, po Lietuvos apeliacinio teismo nutarties, kuria atmesti Algirdo Petrusevičiaus ir Vygirdo Dudučio apeliaciniai skundai, atvira diskusija dėl šios rezonansinės išprovokuotos bylos lyg ir baigėsi, o abu vyrai, iš kurių vienas yra ypač daug Lietuvai nusipelnęs patriotas, rezistencijos judėjimo dalyvis, buvo nuteisti laisvės atėmimo bausme.


Valstybė ir jos „valstybininkai“

Generalinė prokuratūra atsisakė atnaujinti saugumo karininko Vytauto Pociūno žūties aplinkybių tyrimą. Šiuo atsisakymu prokurorai pamynė Lietuvos valstybės ir teisėsaugos garbės reikalu, be abejonės, laikytiną šios istorijos ištyrimą iki smulkiausių detalių ir niuansų. Kaip tai daroma, Didžiosios Britanijos pareigūnai pademonstravo A.Litvinenkos nunuodijimo atveju. Visi tokioje byloje esantys neaiškumai ir įtarimai privalo būti nagrinėjami ir paaiškinti. Pagaliau ko tikėtis paprastam Lietuvos piliečiui panašiu atveju, kuomet į saugumo karininko žūtį praktiškai numojama ranka. Galbūt toks atsainus požiūris ir nėra atsitiktinis. Juo labiau kad V.Pociūno žūtis nutraukė širmą nuo vadinamųjų „valstybininkų“ voratinklio.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija