Atnaujintas 2007 rugpjūčio 10 d.
Nr.60
(1557)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

LNK sako kultūrai „Kitas!“

Andrius TEIŠERSKIS

Prieš kelias savaites Lietuvoje, LNK televizijoje, pasirodė nauja laida, jos kūrėjų vadinama žaibiškų pasimatymų virusu. Laidos pavadinimas „Kitas!“.

Šimtai vaikinų nori susirasti merginą. Šimtai merginų nori susirasti vaikiną. Šimtai merginų ir vaikinų nepatikusiam partneriui ar partnerei gali drąsiai pasakyti „Kitas!“ arba „Kita!“. Teigiama, jog laida tęsis iki rugsėjo mėnesio pradžios, tačiau galėtų baigtis jau dabar. Kodėl?


Iššūkiai Hipokrato priesaikai

Rugpjūčio 2 dieną Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus miesto ir Kazokiškių bendruomenės tarybos priėmė nutarimą dėl 1997 metais atnaujintos Hipokrato priesaikos įteisinimo. Šis nutarimas buvos skirtas Lietuvos žmonėms, šalies Prezidentui Valdui Adamkui, LR Seimo Pirmininkui Viktorui Muntianui, Ministrui Pirmininkui Gediminui Kirkilui, sveikatos apsaugos ministrui Rimvydui Turčinskui, švietimo ir mokslo ministrei Romai Žakaitienei, kultūros ministrui Jonui Jučui, LR Seimo nariams, žiniasklaidai.


Laikas ir žaislų mada

Irma SMILGIENĖ

Kauno „Naminuko“ lopšelio-darželio vyr. auklėtoja

Ar buvo vaikų, kurie turėjo tiek žaislų kaip mūsiškiai? Tikrai ne! Ar gali jie dėl to geriau ir ilgiau žaisti? Tikriausiai irgi ne! Priešingai: šių dienų vaikai siaučia prikimštus žaislų kambarius, be ištvermės ir neįsigilindami į žaidimą, su kuriuo jie viską aplinkui pamirštų. Pavojus yra tas, jog žaislas tarnauja tik kaip kiekio vienetas, šiek tiek panaudojamas ir nedėmesingai užmirštamas. Kvailiausia, kad vaikų kambariuose leidžiama žaisti tik nejudrius žaidimus.


Dominuoja „mobilūs palaidaburniai“

Oi juokėmės su kitais palangiškiais, išgirdę istoriją apie tai, kad vienas vasarotojas iš Kauno įsisiuvo į glaudes brezentinę kišenę specialiai „mobiliakui“ ir net iš jūros skambina į „laikinąją sostinę“, mat kontroliuoja žmoną, kad ši netyčia turtingo kaimyno „neapžavėtų“...

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija