Atnaujintas 2007 rugpjūčio 17 d.
Nr.61
(1558)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Paminėtos kraupiosios Berlyno sienos 46-osios metinės

Šią savaitę, pirmadienį, rugpjūčio 13-ąją, Vokietijoje buvo paminėtos 46-osios Berlyno sienos pastatymo metinės. Ši daugiau nei ketvirtį amžiaus Vokietiją dalijusi siena, buvusi vienu ryškiausių Šaltojo karo simbolių, buvo nugriauta tik po 28 metų, 1989-ųjų lapkričio 9-ąją. Pirmieji Berlyno sienos elementai iškilo 1961-ųjų metų rugpjūčio 13-ąją dieną. Neilgai trukus siena buvo sustiprinta, pastatant stebėjimo bokštelius ir nutiesiant elektrines tvoras, kurios milijonus Rytų Vokietijos gyventojų sulaikė nuo pabėgimo į vakarinę Vokietijos dalį.


Nauja Estijos puolimo banga

Dar net nepasibaigus grubiausio šmeižto ir grūmojimų kampanijai dėl Estijos „išvaduotojo“ paminklo perkėlimo į karių kapines, prasidėjo dar aršesnis šios šalies puolimas. Šį kartą Kremlius paskelbė Estiją vienintele pasaulyje hitlerinį fašizmą šlovinančia valstybe. Maskvos įniršį sukėlė Ida Virumos apskrityje (netoli sienos su Rusija) įvykęs Išvaduotojų sąjungos veteranų, kovojusių su sovietine Raudonąja armija Antrojo pasaulinio karo metais, sąskrydis. 1944 metais dešimtys tūkstančių estų atsiliepė į Estijos ministro pirmininko Juri Uluotso raginimą stoti ginti Estijos valstybę nuo artėjančios naujos sovietinės okupacijos.


Neveiksnios separatizmo bacilos

JAV Kalifornijos valstijos
gubernatorius Arnoldas Švarcenegeris

JAV Kalifornijos valstijos gubernatoriui Arnoldui Švarcenegeriui, garsiajam filmo „Terminatorius“ herojui, Amerikoje vadinamam „geležiniu Arniu“, sukako 60 metų. Gimęs 1947 metais nedideliame Austrijos mieste Grace, Arnoldas nuo pat vaikystės daug sportavo, dalyvavo varžybose, o jo tėvas svajojo, kad sūnus taptų futbolininku. Bet sulaukęs 22-ejų A.Švarcenegeris patraukė į daugelio išsvajotą Holivudą ir laikui bėgant padarė stulbinančią karjerą, tapdamas daugelio žiūrovų labiausiai mėgstama kino žvaigžde. Bet negalima pamiršti, kad A.Švarcenegeris ne tik populiarus kino herojus, bet ir sėkmingas verslininkas bei politikas.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija