Atnaujintas 2007 rugpjūčio 24 d.
Nr.63
(1560)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Naujamiestis: mintys po bažnyčios gaisro

Bronius VERTELKA

Naujamiesčio Šv. apaštalo
Mato bažnyčia po rugpjūčio
16-ąją vykusio gaisro liko be bokštų

Naujamiestyje įvyko skaudi nelaimė – praėjusios savaitės ketvirtadienį, rugpjūčio 16-ąją, degė Šv. apaštalo Mato bažnyčia. Tai didžiulė netektis ne vien šios parapijos žmonėms, bet ir visiems Lietuvos katalikams.

Šio kraupaus įvykio liudininkas Naujamiesčio klebonas kun. Algirdas Dauknys, kurį aplankiau šeštadienį, „XXI amžiui“ pasakojo, kad ir po patirto didžiulio streso esąs darbingos nuotaikos, nors buvo pas medikus pasitikrinti savo širdies darbo, nes, pasak klebono, širdis – pagrindinis žmogaus organizmo variklis. Kunigo kraujospūdis tą dieną buvo pakilęs iki 180. Nors greitosios pagalbos medikai ragino kleboną susileisti organizmą stiprinančių ir spaudimą mažinančių vaistų, nebuvę kada apie tai galvoti, reikėjo kaip šeimininkui matyti, kas vyksta aplinkui.


Gimtinės trauka sukvietė visus į ištuštėjusį kaimą

Vytautas BAGDONAS

Tėviškėnų susitikimo dalyviai
susibūrė kaimo centre prie kryžiaus

Gykių kaimas Anykščių rajono Svėdasų seniūnijoje yra labai ištuštėjęs. Čia tėra likusios tik dešimt sodybų, iš kurių dalis jau tuščios, tik retkarčiais atgyjančios, aplankomos kitur gyvenančių, nebent atostogų metu pargrįžtančių buvusių šio kaimo gyventojų ar į amžinybę išėjusiųjų artimųjų. Nuolatiniams Gykių gyventojams suskaičiuoti dabar pakaktų ir dviejų rankų pirštų.


Istorijos ratas sukasi

Stanislovas BUTKEVIČIUS

D.Poškos baublys Bijotuose

Žurnalistas Orestas Lidžius reportaže iš Žemaitijos maloniai nustebino Lietuvos visuomenę pranešdamas, kad Bijotuose (Šilalės r.) vyko didelės iškilmės pažymint garsiojo Baublių muziejaus įkūrimo 195-ąsias metines. Šventėje dalyvavo daug svečių iš Vilniaus, atstovaujančių intelektualiajai mokslo, švietimo, kultūros ir meno visuomenei.

Pagrindinį šventinį pranešimą skaitė prof. habil. dr. Stasys Skrodenis, gimęs greta Baublių esančiame Padvarių kaime, paties Dionizo Poškos su didele užuojauta aprašytų beteisių mužikų bendrijos autentiškas palikuonis.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija