Atnaujintas 2007 rugsėjo 5 d.
Nr.66
(1563)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Baigėsi Pažaislio festivalis

Kazimieras Dobkevičius

Pažaislio festivalio baigiamajame
koncerte – garbingi svečiai

Ses. Julita džiaugėsi
Švč. Mergelės Marijos globa festivaliui

Lietuvos operos primadona
Irena Milkevičiūtė

Pažaislio XII tarptautinio muzikos festivalio baigiamasis koncertas sulaukė milžiniško muzikos mylėtojų antplūdžio iš visos Lietuvos. Didelis, erdvus šventorius vos sutalpino visus, kurie troško išgirsti mūsų valstybės muzikinės kultūros grandus: Lietuvos operos primadoną Ireną Milkevičiūtę, jos dukrą, jau pagarsėjusią dainininkę Asmik Grigorian, garsųjį tenorą Virgilijų Noreiką, baritoną Eduardą Kaniavą ir jo mokinį Deivį, žavingąjį, ekspresyvųjį baritoną Vytautą Juozapaitį ir jo mokinį Merūną Vitulskį.

Koncerte dalyvavo Kauno miesto simfoninis orkestras (vyr. dirigentas Modestas Pitrėnas) bei Kauno valstybinis choras (meno vadovas ir dirigentas prof. Petras Bingelis).

Į baigiamąjį koncertą atvyko Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma, Lietuvos kultūros ministras Jonas Jučas, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, Lietuvos Respublikos Seimo nariai ir kiti garbūs svečiai. Kultūros ministras J.Jučas palinkėjo Pažaislio muzikos festivaliui ir toliau garsinti Lietuvos muzikinę kultūrą bei Kauno miestą. Kauno miesto meras A.Kupčinskas pasidžiaugė Pažaislio muzikos festivalio besiplečiančia dalyvių geografija ir ta pavydėtina kauniečių ištikimybe, pagarba atlikėjams, kuomet ir per didelę liūtį žiūrovai nesiskirstė, tuo nustebindami pasaulio meno atstovus. Ses. Julita savo kalboje minėjo didelę Dievo Apvaizdos ir Švč. Mergelės Marijos, Dievo Motinos, globą festivaliui, jo populiarumo sklaidai. Būtina priminti, kad rugpjūčio 30 dieną sukako šimtas metų, kai 1907 metais Čikagoje (JAV) ses. Kazimiera Kaupaitė įkūrė vienintelę pasaulyje Šv. Kazimiero moterų vienuoliją.

Koncerte skambėjusios populiarios operų ir operečių arijos, atliktos solo ar duetų, sukėlė didelę muzikos mylėtojų ovacijų bangą.

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija