Atnaujintas 2007 rugsėjo 12 d.
Nr.68
(1565)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Politikai turi valdyti valstybę

Savaitgalio metu lankydamasis Austrijoje popiežius Benediktas XVI, sakydamas pamokslą Mariacelyje, 850 metų senumo piligrimų lankomoje vietovėje, priekaištavo Europos gyventojams už tai, kad jie tapo savanaudiški ir nebenori turėti vaikų. „Europa turi per mažai vaikų. Mes visko norime tik sau ir per mažai tikime ateitimi“, – sakė Popiežius tikinčiųjų miniai per šv. Mišias, kurias pliaupiant lietui aukojo po atviru dangumi. Tačiau Benediktas XVI suteikė vilties sakydamas: „Žemė nebeturės ateities tik tada, kai užges žmogaus širdies jėga ir tos širdies nušviestas protas... Kur yra Dievas, ten yra ateitis“. Penktadienį tik atvykęs į Austriją Popiežius pasmerkė abortus, nes jie yra „visiška priešingybė“ žmogaus teisėms. Popiežius šeštadienį per pamokslą taip pat kalbėjo, kad mokslas turi būti naudojamas geriems tikslams, o ne griovimui. Jeigu žmogus „neskiria gėrio nuo blogio /.../, tada didžiausi ir nuostabiausi mokslo laimėjimai tampa dviprasmiški“, – mano jis. „Jie gali atverti dideles galimybes gėriui, žmonijos naudai, tačiau taip pat, kaip kartais aiškiai matome, jie gali ir sukelti siaubingą grėsmę, sunaikinti žmogų ir visą pasaulį“, – sakė Popiežius.


Paroda – dalis miesto šventės

Bronius VERTELKA

Panevėžio prekybos, pramonės
ir amatų rūmų Tarptautinių ryšių
skyriaus vadovė Rima Čiurlienė
atsakinėjo į parodos svečių klausimus
Autoriaus nuotrauka

Panevėžio lengvosios atletikos manieže tris dienas šurmuliavo XII tarptautinė paroda „EXPO Aukštaitija 2007“. Tradiciniu tapęs renginys virto neatsiejama miesto gimtadienio šventės dalimi. Parodos atidaryme, kuris vyko rugsėjo 6-ąją, dalyvavo Seimo Pirmininko pavaduotojas Alfredas Pekeliūnas, Ūkio ministerijos sekretorius Gediminas Miškinis, Panevėžio apskrities viršininkė Gema Umbrasienė, Panevėžio miesto ir rajono merai Vitas Matuzas bei Povilas Žagunis, miesto ir rajono savivaldybių Tarybų nariai.


Žemės dalybos

Benjaminas ŽULYS

Šiuo metu Lietuvoje yra per 540 tūkst. hektarų laisvos žemės ūkio paskirties žemės. Didžiuosiuose šalies miestuose, o ypač Vilniuje bei Kaune žemės neatgavo beveik 10 tūkst. savininkų arba jų palikuonių. O žemės reforma šalyje turėtų būti baigta iki šių metų pabaigos. Nors kiek išmanantys reformos reikalus, ja besidomį netiki, kad iki šio termino ji išties bus baigta, nes vienokių ar kitokių kliuvinių, trikdžių esama nemažai. Pavyzdžiui, Kauno apskrities viršininko administracijos vadovybė atvirai pareiškė, kad Kauno mieste ir rajone žemės reforma nebus užbaigta iki nustatyto laiko.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija