Atnaujintas 2007 rugsėjo 12 d.
Nr.68
(1565)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Paroda – dalis miesto šventės

Bronius VERTELKA

Panevėžio prekybos, pramonės
ir amatų rūmų Tarptautinių ryšių
skyriaus vadovė Rima Čiurlienė
atsakinėjo į parodos svečių klausimus
Autoriaus nuotrauka

Panevėžio apskrities viršininkė
Gema Umbrasienė užmezgė
pokalbį su Rokiškio rajono
savivaldybės Kultūros, turizmo
ir ryšių su užsienio šalimis
skyriaus vedėju Petru Blaževičiumi

Prie UAB „Panevėžio aurida“ stendo

Turėjo apie ką kalbėti Vitas Matuzas
(kairėje) ir Tomas Josas – dabartinis
ir buvęs Panevėžio merai

Panevėžio lengvosios atletikos manieže tris dienas šurmuliavo XII tarptautinė paroda „EXPO Aukštaitija 2007“. Tradiciniu tapęs renginys virto neatsiejama miesto gimtadienio šventės dalimi. Parodos atidaryme, kuris vyko rugsėjo 6-ąją, dalyvavo Seimo Pirmininko pavaduotojas Alfredas Pekeliūnas, Ūkio ministerijos sekretorius Gediminas Miškinis, Panevėžio apskrities viršininkė Gema Umbrasienė, Panevėžio miesto ir rajono merai Vitas Matuzas bei Povilas Žagunis, miesto ir rajono savivaldybių Tarybų nariai.

Renginį pradėjo daugybę nuotykių patyręs keliautojas Vasko de Gama, kurį vaidino „Meno“ teatro ir Juozo Miltinio dramos teatro aktorius Audrius Povilauskas. Jis pirmajam žodį suteikė miesto merui V.Matuzui. Panevėžio vadovas pastebėjo, kad paroda atidaroma miesto 504-ojo gimtadienio išvakarėse, o verslas, pristatomas lengvosios atletikos manieže, – tai kaip laimės šulinys, kuris suteikia galimybę žmonėms geriau gyventi. Jaustis čia kaip savo namuose linkėjo Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius Eimutis Žvybas, apskrities viršininkė Gema Umbrasienė. Parodą atidarė Ūkio ministerijos sekretorius G.Miškinis.

Šiemet parodoje dalyvavo gerokai per 100 įmonių ir bendrovių, apie trečdalį jų – pirmą kartą. Panevėžiečiai ir miesto svečiai parodoje galėjo ne tik susipažinti su įvairių įmonių veikla, bet ir įsigyti ar paskanauti bendrovių gaminamos produkcijos. Tai buvo ir puiki galimybė akis į akį pasimatyti su verslininkais, užmegzti su jais glaudesnius ryšius. Išmintinga liaudies patarlė sako, jog geriau vieną kartą pamatyti, nei šimtą kartų išgirsti.

Rūpesčių nestokojo Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų Tarptautinių ryšių skyriaus vadovė Rima Čiurlienė. Ji ne tik vadovavo parodos informacijos štabui, bet ir pati atsakinėjo į klausimus bei teikė įvairią konsultaciją. Neteko panevėžietės matyti įpykusios ar suirzusios. O parodoje buvo ką apžiūrėti. Baltarusiai verslininkai pristatė labai plataus asortimento keramikos gaminius buičiai bei užsiėmė verslo partnerių paieška. Gruzinai siūlė įvairių arbatų, vaisių, sulčių, latviai – virtuvės įrankių, peilių, mikropluošto šluosčių, servetėlių. Parodoje buvo galima pabendrauti su Panevėžio miesto greitosios medicinos pagalbos stoties ir vyriausiojo policijos komisariato darbuotojais, gauti iš jų reikiamą informaciją. Stotis ir komisariatas čia įrengė savo stendus.

Parodos lankytojai suko ratą po rato, o kokį naują gaminį pastebėję, tuoj bandė sužinoti, kaip jis veikia, kur jį tai būtų galima įsigyti, o maisto produktų ryžosi ragauti. Prie vieno stendo rimtai šnekučiavosi V.Matuzas ir Tomas Josas – dabartinis ir buvęs Panevėžio merai.

Apskrities viršininkė G.Umbrasienė nesididžiavo, kad užima aukštas pareigas. Ilgėliau stabtelėjusią ties Rokiškio krašto muziejaus Turizmo informacijos skyriaus stendu ją užšnekino Rokiškio rajono savivaldybės Kultūros, turizmo ir ryšių su užsienio šalimis skyriaus vedėjas Petras Blaževičius. Beje, parodoje dalyvavo ir Rokiškio rajono savivaldybė, šio rajono verslininkų asociacija bei AB „Rokiškio sūris“.

Ne vienas stabtelėjo prie UAB „Panevėžio aurida“ stendo. Nesunyko autokompresorius gaminusi įmonė, nors bankrutavo nemažai miesto fabrikų ir gamyklų. Bendrovėje dirba 250 žmonių. Šiemet žadama pateikti produkcijos ne mažiau kaip už 32 mln. litų. Kiekvienais metais gamyba didinama 40 proc. Sunkvežimių, autobusų, traktorių ir kitos technikos stabdžių sistemos kompresorius įmonė eksportuoja į Ukrainą, Rusiją, Baltarusiją, Kazachstaną, Lenkiją bei kitas šalis. Į Europos rinką „Panevėžio aurida“ dar nėra tvirtai įžengusi, tačiau ateityje ketina įsitvirtinti pasaulio įmonių, gaminančių analogišką produkciją, penketuke.

Norint susipažinti su visais parodos stendais, prireikė nemažai laiko ir išmanymo. Kiekvienas jų buvo skirtingas ir savotiškai patrauklus.

Panevėžys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija