Atnaujintas 2007 rugsėjo 26 d.
Nr.72
(1569)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Marcinkonyse penktąjį kartą susitiko „senieji ir naujieji“ dzūkai

Rūta Averkienė

Į Marcinkonyse vykusį penktąjį
iš Varėnos krašto kilusių
arba sodybas čia turinčių kultūros,
meno, mokslo, verslo ir politikos
žmonių susitikimą susirinko
gausus būrys žmonių

Marcinkonyse vyko penktasis iš Varėnos krašto kilusių arba sodybas čia turinčių šalies kultūros, meno, mokslo, verslo ir politikos žmonių susitikimas. Į šį sambūrį Marcinkonyse, Dzūkijos nacionalinio parko etnografinės sodybos kieme, susirinko gerokai per šimtą žymių kraštiečių su šeimomis arba draugais, surengė savo kūrybinių darbų parodą, piešė ir sudainavo šiai progai sukurtą Varėnos krašto himną.


Martyno Vainilaičio sodyba Vaitakarčmyje atvėrė vartelius mažiesiems

Martyno Vainilaičio sodyboje
vyko renginys, skirtas poetui atminti

Rūta Averkienė

Vieno žymiausių vaikų poeto, daugybės eiliuotų pasakų, poemų, eilėraščių rinkinių autoriaus, vertėjo, prieš metus į nebūtį išėjusio Martyno Vainilaičio sodyba jau „pravėrė vario vartelius“ jauniesiems jo kūrybos mylėtojams. Lauko scena tapusioje pievelėje įvyko pirmasis renginys, skirtas poetui atminti – į Vaitakarčmį sugužėjusiems Varėnos „Ąžuolo“ vidurinės mokyklos ketvirtokams „Kalvio pasaką“ sekė aktorių trupė „Teatriukas“. Visus juos pasveikino renginyje dalyvavę Varėnos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Alvydas Valeiša ir bibliotekos direktorius Eitaras Krupovičius.


Bajorų inteligentės

Bronius VERTELKA

Bajorų kultūros namų meno
vadovė Nijolė Čirūnienė –
užimta moteris

Lietuvoje yra 23 vietovės, turinčios Bajorų vardą. Viena jų – už poros kilometrų nuo Rokiškio. Čia gyvena Nijolė Čirūnienė ir Dalia Ziemelienė – vietos kultūros namų meno vadovė ir administratorė. Abi moterys yra baigusios anuometę Rokiškio kultūros mokyklą, abi – Rokiškio Šv. apašt. evang. Mato bažnyčios pastoracinės tarybos narės.

Iki kaklo užsiėmusi nepamiršta bažnyčios

Tai, ką gali grimas ar kosmetika, įsitikinau sutikęs Nijolę Čirūnienę. Televizijos vaidinime „Miesčionys“ ji atlieka truputį apsmukusios, lietuviškus žodžius maišančios su rusiškais senutės vaidmenį. Iš tikrųjų Nijolė – žavi, inteligentiška, smagi moteris.


Anykščių bibliotekai – Liudvikos ir Stanislovo Didžiulių vardas

Vytautas BAGDONAS

Rugsėjo 21-ąją Anykščių rajono savivaldybės Viešoji biblioteka iškilmingai minėjo garbingą sukaktį – 70-metį. Gražų jubiliejų anykštėnų biblioteka sutiko vadindamasi šio krašto šviesuolių Liudvikos ir Stanislovo Didžiulių vardu.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija