Atnaujintas 2007 spalio 19 d.
Nr.79
(1576)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Kunigo rūpestis ir žmonių nusivylimas

Tikybos mokytoja Vilma Talakauskaitė davė užduotį – parašyti atsiliepimą 2007 m. rugsėjo 18 d. „Lietuvos ryte“ publikuotam Virginijos Petrauskienės straipsniui. Ką gi – užduotis ne iš lengvųjų. Retai kada internete peržvelgiu minėto dienraščio straipsnius. Sensacijos, kraują stingdantys nusikaltimai, politinių užkulisių pikantiški nuotykiai... Įdomu, kokių etikos reikalavimų paisoma šiame straipsnyje. Neįvardintas anonimas, kaip ir neįvardinti Ėriškių parapijos žmonės, teigė, kad „dvasininkas pritvinkęs pykčio ir neapykantos“, kad laidodamas velionį (pavardė neminima) „A.Keina ne kartą skaudžiai užsipuolė ir išplūdo jo artimuosius“. Pagaliau pateikta ir citata iš prašymo iškelti kunigą į kitą parapiją, nes iš 650 Ėriškių gyventojų į bažnyčią sekmadieniais ateina tik 30-40 žmonių.


Laikas praregėti

Nežinau, ar gali Tėvynę mylintis lietuvis bendradarbiauti su komunistais, vadinamaisiais „stukačiais“, masonais? Apsidairę aplink pamatysime, kiek daug tokių rasime aplink mus. Ar tokius galima laikyti Tėvynę mylinčiais tikrais lietuviais? Manau – ne.


Piligrimystės keliai

Piligrimystė vis labiau populiarėja. Šįmet ne vieną kartą lankėmės šventose vietose. Išvykoms vadovavo Nariūnuose gyvenanti Aldona Ramanauskienė. Kelionėje ji visuomet papasakoja tos vietos istoriją, pakviečia pasimelsti ar pagiedoti.


Kodėl tylime?

O Dieve, gailestingasis Teisėjau,

Šaukiu tarpu gyvybės ir mirties. –

Tu pats matai, kaip aš pasibaisėjau

Nudvasintu pasauliu dabarties.

 

Žmogus kaip kirminas, kaip šliužas žemėj

Gyvena dėl gyvenimo paties.

Čia alkanas, čia apsirijęs vemia

Ir dreba vien dėl savo ateities.

(A.Miškinis „Pasaulis be Dievo“)

Kalbėdamas per radiją europarlamentaras prof. Vytautas Landsbergis klausė, kodėl žmonės, matydami tiek blogio, tyli? Matyt, jau netiki, kad žmogaus jėgom galima ką nors padaryti. Juk dar ne taip seniai, pašaukti tautos šauklio prof. V.Landsbergio, nugalėjome užsienio priešus! O šiandien su vidaus priešais nepajėgiame susitvarkyti. Reikėtų, kad vėl atsirastų žmogus ar organizacija, kuri pakviestų Lietuvos žmones eiti prie parlamento.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija