Atnaujintas 2007 spalio 26 d.
Nr.80
(1577)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Prof. Vytautas Landsbergis grąžino skolą

Audronė V. Škiudaitė

Daugiau kaip valandą grojęs
prof. Vytautas Landsbergis
neatrodė pavargęs

Spalio 20-osios vakarą Vilniuje sausakimša Lietuvos filharmonijos salė klausėsi prof. Vytauto Landsbergio atliekamų fortepijoninių Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrinių. Taip atlikėjas šventė savo 75-metį. Per beveik 20 metų buvome primiršę, kad Sąjūdžio vadovas, pirmasis nepriklausomos Lietuvos vadovas, pirmasis Tėvynės sąjungos pirmininkas, Europos Parlamento narys yra ir menininkas, muzikologijos profesorius – M.K.Čiurlionio kūrybos tyrinėtojas, parengęs ir išleidęs keliolika studijų. Pastaruoju metu V.Landsbergis vėl daugiau dėmesio skiria M.K.Čiurlioniui ir kaip pianistas koncertuoja Lietuvoje ir užsienyje. Kaip sakė koncerto vedėja Edita Mildažytė, šį koncertą Profesorius savo bendražygiams ir draugams dovanojo grąžindamas skolą. Filharmonijos salėje buvo matyti ypač daug Tėvynės sąjungos narių iš visos Lietuvos, Profesoriaus bendražygių sąjūdininkų, meno inteligentijos.


Tiesa geriau vėliau negu niekada

Dr. Rimantas GINTARAS

Spalio 18 dieną buvo paminėtas gražus pirmojo nepriklausomos Lietuvos vadovo prof. Vytauto Landsbergio jubiliejus. Einant 18-tiems Nepriklausomybės metams, galima atsigręžti atgal ir nauju žvilgsniu įvertinti praėjusius metus, įvykius ir žmones pagal jų atliktus darbus ir poelgius.


Prasmingų darbų paroda – Lietuvos Sąjūdžio būstinėje

Aldona Kačerauskienė

Minint prof. Vytauto Landsbergio 75-ąsias gimimo metines, Lietuvos Sąjūdžio būstinėje (Gedimino pr. 1, Vilnius) atidaryta turtinga jubiliato darbų paroda, taip pat gausybėje nuotraukų užfiksuoti svarbiausi gyvenimo ir veiklos momentai.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija