Atnaujintas 2007 lapkričio 30 d.
Nr.89
(1586)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Sakralinis vakaras

Laima MACYTĖ

Lapkričio 14 dieną Radviliškio bendruomenė rinkosi į kultūros rūmus. Ten vyko Šiaulių vyskupijos 10-mečio renginys. Vakaro metu pristatytas 2008 metų nuotraukų „Šventovės kalnuose“ kalendorius ir Šiaulių Katedros Šv. Cecilijos ansamblio sakralinių kūrinių kompaktinė plokštelė „Sveika, Karaliene!“

Prieš metus išleistas kalendorius „Kryžiai kalnuose“ buvo labai populiarus Lietuvoje. Šių metų kalendorius iliustruotas nuotraukomis „Šventovės kalnuose“. Abiejų leidinių autorius ir sumanytojas – Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Ganytojui kūrybiniame darbe talkino fotografas, bendrakeleivis kalnuose Evaldas Darškus.

Sakralinį vakarą pradėjo Šv. Cecilijos ansamblis giesme Švč. Mergelei Marijai. Vyskupas Eugenijus Bartulis komentavo rodomas šventovių, kurias aplankė Italijoje ir Šveicarijoje, skaidres. Kelionę nuostabiomis kalnų vietovėmis keitė giesmės. Kalnų šventovės nustebino savo neįprasta architektūra, grožiu, dydžiu, kartais savo paprastumu. Kalendorius supažindina su nuostabiu gamtos pasauliu ir žmogaus rankų kūriniais.

Šv. Cecilijos sakralinės muzikos ansamblis, kuriam vadovauja Rolanda Kalakauskienė, susibūrė tais pačiais metais, kai buvo įsteigta Šiaulių vyskupija. Ansambliečių kompaktinė plokštelė „Sveika, Karaliene!“ yra Šiaulių vyskupijos ir ansamblio dešimtmečio kūrybinio darbo pristatymas ir jubiliejaus paminėjimas.

Radviliškis

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija