Atnaujintas 2007 gruodžio 5 d.
Nr.90
(1587)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Meilės liaudies menui pamokos

Jonas PETRONIS

Salako vaikų folklorinio ansamblio
vadovė Danguolė Kisielienė

Zarasų kultūros centre gražiai puoselėjama šio krašto etninė kultūra. Zarasiškiai gali pasidžiaugti, kad įvairiose rajono vietovėse aktyviai veikia vaikų folkloriniai ansambliai. Jaunieji tautos papročių, meno, tradicijų puoselėtojai renka medžiagą, užrašinėja savo senelių ir prosenelių dainas, šokius, mįsles, padavimus. Taip jiems neleidžia iškeliauti užmarštin. Tai labai reikalingas ir neįkainuojamas darbas. Vaikai, jų vadovai ne tik renka šias vertybės, bet ir šoka sėlių dainas, šokius, mena mįsles, porina senovinius pasakojimus.


Grafikos darbuose – spalvų darna

Rūta AVERKIENĖ

Ramunė Vėliuvienė
ir jos šviesos angelai

Varėnoje nuolat vykstančias garsių Lietuvos menininkų parodas bei pasirodymus galima įvardinti kaip dovaną Varėnos krašto kultūrai. Džiugu, kad talentingi ir garsūs Lietuvoje bei užsienyje meno meistrai nesipuikuoja eksponuoti ir pristatyti savo kūrybą provincijoje, puikiai įsiliedami į kultūrinį rajono gyvenimą.

Kaip dar vieną dovaną Varėnos žmonėms galima pavadinti žymios grafikės, kraštietės Ramunės Vėliuvienės tapybos darbų parodą, atidarytą Varėnos kultūros centro parodų salėje. Į jos atidarymą atėjo rajono savivaldybės vadovai, varėniškiai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija