Atnaujintas 2007 gruodžio 19 d.
Nr.94
(1591)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Tilžės Akto minėjimas

Jonas ČESNAVIČIUS

Minėjimo prezidiume –
MLRT pirmininkas Vytautas Šilas
ir atsakingoji sekretorė
Birutė Kurgonienė
Autoriaus nuotrauka

Spalio viduryje Lietuvoje buvo paminėta Mažosios Lietuvos gyventojų genocido diena, o lapkričio 29 dieną Mažosios Lietuvos reikalų tarybos posėdžių salėje įvyko Tilžės Akto 89-ųjų metinių minėjimas.

Demokratiškai išrinkta Mažosios Lietuvos tautinė taryba, išreikšdama vietos lietuvių valią 1918 m. lapkričio 30 dieną paskelbė Aktą apie Mažosios Lietuvos ryžtą atsiskirti nuo Vokietijos ir įsijungti į atkuriamą Lietuvos valstybę. Deja, Tilžės Akto idėją tuo metu įgyvendinti nepavyko. Tik šiaurinė Mažosios Lietuvos dalis – Klaipėdos kraštas – tapo neatskiriama Lietuvos valstybės dalimi.


Apie Lietuvoje pamėgtą literatūrą

Prieš keletą metų pasaulyje, o neseniai ir Lietuvoje pradėtas reklamuoti ir dėl to neabejotinai didžiulio dėmesio susilaukęs „literatūros šedevras“ - amerikiečio Deno Brauno (Dan Brown) pseudoistorinis romanas „Da Vinčio kodas“ užpildė knygynų lentynas ir pasaulyje buvo išleistas kelių milijonų tiražu, o Lietuvoje sulaukta net keleto leidimų.


Senukai eina į karą

Dr. Rūta Gajauskaitė,

kriminologė

Biudžetą patvirtino triuškinanti dauguma! Be jokių pataisų mokytojų reikalavimams patenkinti. Ir be jokio socialinio teisingumo. Valdantieji socialdemokratai nei padidino išmokas iš biudžeto proporcingai jo padidėjimui, nei viešai paskelbė biudžeto paskirstymą, t.y. kam ir kiek. O juo labiau už ką paskyrė liūto dalį. O kam liko trupinėliai, ir patys žinome.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija