Atnaujintas 2008 vasario 22 d.
Nr.15
(1608)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Palaidojamas tik kūnas

Gyvenimą ir istoriją praturtina kilnių asmenybių gyvenimas, jų darbai. Jų gilų tikėjimą, meilę tautai liudija jų gyvenimo pavyzdžiai.

Sausio 3 dieną Panevėžio Katedroje šv. Mišiomis ir prasmingu, gražiu pamokslu 50-ųjų mirties metinių proga pagerbtas šviesaus atminimo vyskupas Kazimieras Paltarokas.


Palikęs ryškų pėdsaką Baisogaloje

A†A mons. jubil. Pranciškus Ščepavičius
(1918 – 1944 – 2008)

Mons. Pranciškus Ščepavičius

Vasario 16 dieną, eidamas 90-uosius metus, po ilgos ir varginančios ligos Šiaulių ligoninėje mirė ilgametis Baisogalos Švč. Trejybės parapijos klebonas monsinjoras Pranciškus Ščepavičius. Kol turėjo sveikatos ir jėgų, pastaruosius ketverius metus eidamas parapijos altaristos pareigas, monsinjoras aukojo šv. Mišias, o vėliau, silpstant sveikatai, klausė išpažinčių. Jį slaugė jaunesnioji sesuo Petronėlė.


Išlydėtas klebono tėvelis

Gedulingų šv. Mišių aukai
vadovauja vysk. Jonas Boruta

Po sunkios ir ilgos ligos vasario 7 dieną mirė Stanislovas Rudys, Žygaičių Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus bažnyčios (Tauragės dekanatas) klebono kunigo Juozo Rudžio tėvelis.

Stanislovas Rudys gyveno nepaprastai sunkiai ir vargingai. Iki pat pensijos dirbo kelių tiesimo ir priežiūros darbus. Anksti susirgo jo žmona. Šeima gyveno nepritekliuose, nes Stanislovas vienas turėjo išlaikyti šeimą ir tvarkyti visą ūkį. Kai sūnus Ričardas išėjo į kariuomenę, jaunesnysis Juozukas slaugė ir prižiūrėjo motiną. Kartais, kad niekas nepastebėtų, Juozukas užsidarydavo vienas savo kambarėlyje ir tylia malda prašė Švč. Mergelės Marijos užtarimo, kad pasveiktų jo motinėlė. Juozo maldos ir prašymai buvo išgirsti ir jam suteikta Dievo malonė būti kunigu. Jau dvylika metų kun. Juozas Rudys dirba Telšių vyskupijoje.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija