Atnaujintas 2008 kovo 12 d.
Nr.20
(1613)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Žmogus, nurašęs save

Darius Vilimas

...Į politinio gyvenimo užribį. Nespėliokite – kalbame apie mums gerai pažįstamą vienos rytinio Baltijos jūros pakraščio respublikos vadovą.

Ir tai ne garbaus pareigūno įžeidinėjimas, o tik akivaizdaus fakto konstatavimas. Turbūt net japonų samurajus nebūtų sugalvojęs subtilesnio savižudybės būdo, kaip sugalvojo mūsų Prezidentas. Politinė savižudybė atlikta grakščiai, beveik žaismingai – vienu plunksnos brūkštelėjimu.


Sportiniai tiesos atsivėrimai

Margarita Ševeliova

Krepšinis – mūsų religija. Argi ne toks šiandien visų lietuvių šūkis? Absurdas, rodantis mūsų visuomenės išsivystymo lygį. Didžiai klystame, painiodami du savaime labai reikšmingus ir žmogui gyvybiškai svarbius dalykus – kūno ir dvasios lavinimą, tobulinimą. Tai, ką paveldėjome iš senovės graikų, ką turėtume puoselėti, kuo vadovautis, siekdami tikslo – harmoningos asmenybės. Mes „sportuojame“ prie televizoriaus ar alaus bare, laikydami alkoholio taurę rankose. Didis pasišaipymas iš sporto ir iš savo sveikatos. Parodija.


Mums niekas kitas nepadės

Stasys GENTVILAS,

Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos narys

Neseniai atšventėme Nepriklausomos valstybės 90-ąsias metines. Matėme, kaip Lietuvos žmonės, ypač mūsų sostinė Vilnius, gražiai paminėjo šią šventę. Buvo prisiminta, kokie sunkūs buvo po ilgos carinės priespaudos atgimusiai karo nualintai, neturtingai valstybei pirmieji jos nepriklausomybės metai. Sugriautas ir apiplėštas krašto ūkis iš gyventojų pareikalavo ne tik didelių dvasinių ir fizinių pastangų jį atstatant, bet ir didžiulės meilės savo šaliai. Tada žmonės laisvę ir nepriklausomybę vertino labiau už sunkumus, nes tai, kas kraujo ir net gyvybės kaina iškovota, buvo visiems šventa ir brangu. Mes taip pat suprantame, kad be Vasario 16-osios nebūtų buvę ir Kovo 11-osios – Valstybės atkūrimo šventės.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija