Atnaujintas 2008 balandžio 2 d.
Nr.25
(1618)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Dėl „Aušros“ 125-mečio jubiliejaus minėjimo mokyklose

LR Švietimo ir mokslo ministrei Romai Žakaitienei

Viename iš Lietuvai pagražinti
draugijos renginių. Dešinėje –
Juozas Dingelis
Vytauto VISOCKO nuotrauka

Pirmasis lietuvių politinis visuomeninis ir literatūrinis žurnalas „Aušra“ buvo išleistas 1883 metais. Praėjo 125 metai nuo tų istorinių dienų, kai aušrininkai, žadindami Tautos savimonės, orumo ir patriotizmo jausmus, pradėjo žygį sunkiu atgimimo keliu kovoje už Lietuvos laisvę.

Lietuvos Nepriklausomybės 90-metis, „Aušros“ 125-metis – ypač svarbios datos Lietuvos istorijoje, turinčios didelės reikšmės jaunosios kartos ugdymui, Tautos, kaip valstybės pamato, išsaugojimui.

Lietuvai pagražinti draugija visada rėmėsi aušrininkų idealais. Kreipiamės į Jus ir siūlome šiais jubiliejiniais metais aukštosiose ir bendro lavinimo mokyklose pravesti istorines pamokas, „Aušros“ jubiliejaus minėjimus, pasikviečiant iškilesnius visuomenės, kultūros, mokslo ir politikos veikėjus. Įgyvendinant šį projektą noriai dalyvautų Lietuvai pagražinti draugija su savo 60-čia skyrių miestuose ir rajonuose bei kitos visuomeninės organizacijos. Tikslinga būtų 2008 m. kovo mėnesį sudaryti bendrą renginių organizavimo ir koordinavimo grupę.

Iškilmingas jubiliejines šventes ir konferencijas šioms datoms pažymėti draugija organizuoja balandžio 26 dieną (šeštadienį) 13 val. prie „Santarvės“ ąžuolo, šalia Arkikatedros Vilniuje, gegužės 10 dieną 13 val. prie „Aušros“ ąžuolo Karo muziejaus sodelyje Kaune ir kitur.

Gerbiama ministre, tikimės Jūsų pritarimo ir paramos rengiant Lietuvai svarbius visuomenės renginius, kuriuose aktyviai dalyvautų švietimo ir mokslo institucijos, studentija ir mokyklinis jaunimas.

Tesklinda „Aušros“ spinduliai. Vienybėje saugokim vertybes!

Juozas Dingelis
Lietuvai pagražinti draugijos valdybos pirmininkas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija