Atnaujintas 2008 balandžio 2 d.
Nr.25
(1618)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Šventojoje skamba daina ir muzika

Gediminas Griškevičius

Palangiškių kaimo kapela
„Atgaja“ 1988 m. Visuose Juozo Tubino
(sėdi dešinėje) gyvenimo keliuose,
takeliuose palaimingai
daug lietuviškos muzikos...
Iš asmeninio autoriaus archyvo

Retai kur pajūryje šitaip ramu, kaip Šventojoje. Dabar, kai atsivėrė Šengeno erdvės, gali ramiai pajūriu eiti nors iki Ventspilio...

O pačioje Šventojoje ramumą sutrikdo tik muzika, aidinti kultūros centre, kur repeticijai vadovauja muzikos instrumentais virtuoziškai grojantis centro meno vadovas Juozas Tubinas. Su juo ne tik aš, su juo liūdniausią kasdienybę pamiršta moterų ir merginų vokalinių ansamblių ir gausios kaimo kapelos dalyviai. Tarp muzikos, dainos mylėtojų – visa Šventosios inteligentija (mokytojai, medikai), pensininkės. „Kad politikai šitaip vienytųsi, kaip mūsų Šventosios saviveiklininkai“, – balsiai svarsto meno vadovas J. Tubinas. Dainos, melodijos, šokiai, poezijos vakarai nuolat vyksta Šventosios kultūros centre, kuriam jau 10 metų vadovauja profesionali kultūrinio darbo organizatorė Rima Beniušienė. J. Tubinas labai smagiai išvardija merginų ir moterų ansambliuose dainuojančias šventojiškes, taip pat kaimo kapelos muzikantus. Tai – Aniceta Bučienė, Danutė Petkienė, Vida Brikmanienė, Rasa Meškienė, pati centro direktorė R. Beniušienė ir Stasys Narbutas, Tomas Tranauskas, Vytautas Dėliautas, Algis Lakštutis... Meno vadovas taip pasidžiaugė ir Rasmos Sabaliauskienės vadovaujamos bibliotekos veikla – dar negreit kompiuterija išstums iš šventojiškių širdžių (ypač vyresniųjų!) knygą, ir ne tik šiais skaitymo metais.

Iki 2013 metų Šventojoje turėtų atgimti burlaivių uostas. Jau dabar gražiai auga šventojiškio verslininko Vaido Šimaičio sumanytasis Elijos mikrorajonas. Daugės Šventojoje svečių, kuriuos maloniai džiugins ir šventojiškių dainos.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija