Atnaujintas 2008 balandžio 9 d.
Nr.27
(1620)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

„Žemyna“ stiprina lietuvybę

Edmundas Simanaitis

„Žemynos“ choro vadovė
Violeta Michelkevičienė
ir chormeisterė Rita Benošienė

Muzikinėje popietėje prisiminta istorija

Jonavos Kultūros centro mišrus choras „Žemyna“ trečiąją Velykų dieną surengė muzikinę popietę, į kurią pakvietė buvusius choro dainininkus. Veteranų atvyko per dvidešimt. Choro vadovė V. Michelkevičienė pasikeisdama su chormeistere R. Benošiene vedė programą.

Pradžioje buvo žaismingai sudainuota A. Kulikausko režisuota jau seniai liaudies daina tapusi A.Baranausko „Giedu dainelę“. Prisikėlimo šventės garbei pakiliai ir iškilmingai nuskambėjo A. H. Rosewig „Gloria“. Koncerto pabaigoje choristai kartu su veteranais užtraukė tradicinę „Kur giria žaliuoja“ ir, žinoma, jau seniai neoficialiu himnu tapusią „Kur bėga Šešupė“.


„Pamokos“ premjerai pasibaigus

Vytas Rutkauskas,

Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejaus direktorius

Akimirkos iš E. Jonesko pjesės
„Pamoka“ pjemjeros

Rietavo kultūros centre tęsiasi spalvingi teatrų dienų renginiai. Kiek malonaus jaudulio įvairius personažus įkūnijantiems aktoriams – mokinukams, jų mokytojams, režisieriams! Kiek solidarios, pakylėtos nuotaikos šių renginių lankytojams, žiūrovams! Nesuklysime sakydami, kad į gyvenimą vis agresyviau veržiantis abejotinos kokybės pramogų šou, teatro dienos tampa viena iš nedaugelio oazių, kurioje dar galima kalbėti apie vertybinius kultūros poreikius, dvasinio brandinimo problemas.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija