Atnaujintas 2008 balandžio 18 d.
Nr.30
(1623)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Koks mūsų kasdienis maistas?

Jei mums tektų atsakyti į klausimą, kas nutinka žmogui, kai jo siela negauna jokio dvasinio peno, turėtume pripažinti, jog tokio individo vidinis gyvenimas merdi. Ir priešingai: kai žmogaus intelektas kasdien bent keliolika minučių maitinamas širdį ir protą keliančiomis aukštyn, pavyzdžiui, Šventojo Rašto mintimis, tuomet jis asmeniškai pajunta, kaip nyksta abejonės ir mąžta neramybė, nejučia išsiplečia krikščioniško gyvenimo siekių horizontas ir kyla nenumaldomas troškimas darsyk visiškai atsiduoti Jėzaus bei Marijos globai.


Vilniaus pedagoginio universiteto Istorijos fakulteto Katalikų tikybos katedra kviečia studijuoti

VPU Katalikų tikybos katedros
studentai su kardinolu
Audriu Juozu Bačkiu

„Tu, vaikeli, būsi vadinamas Aukščiausiojo pranašu, nes tu eisi pirma Viešpaties Jam kelio nutiesti; tu mokysi Jo žmones pažinti išganymą“

Lk 1, 76–77

„Drąsos! Tai aš. Nebijokite!“

Mt 14, 27

VPU Katalikų tikybos katedroje rengiame tikybos mokytojus, katechetus, sielovados referentus. Mes kviečiame tikintį jaunimą ryžtis tapti kvalifikuotais Gerosios Jėzaus Kristaus Naujienos skelbėjais mokyklose, parapijose, jaunimo ir vaikų organizacijose. Jūsų labai reikia Viešpačiui!


Apaštalinėje nunciatūroje paminėtos Benedikto XVI trečiosios pontifikato metinės

Apaštalinė nunciatūra Lietuvoje balandžio 16 dieną surengė priėmimą trečiosioms Jo Šventenybės Popiežiaus Benedikto XVI pontifikato metinėms paminėti. Į nunciatūrą Vilniuje T. Kosciuškos gatvėje gausiai susirinkusius svečius maloniai priėmė ir vokiečių, italų, anglų, prancūzų kalbomis sveikino Apaštalinis nuncijus arkivyskupas dr. Peter Stephan Zurbriggen, taip pat Nuncijaus sekretorius mons. dr. Jean-Francois Lantheaume.


Ko nepasakė daktaras Aurelijus Veryga?

Gintaras VISOCKAS

Galėjo nuveikti kur kas daugiau

Prieš keliolika dienų į mano asmeninę elektroninio pašto dėžutę atkeliavo šis daktaro Aurelijaus Verygos, be kita ko, vadovaujančio Nacionalinei tabako ir alkoholio kontrolės koalicijai (NTAKK), laiškas. Be abejo, šis daktaro A.Verygos nuoširdaus susirūpinimo kupinas tekstas vertas, kad būtų paskelbtas pirmuosiuose laikraščių puslapiuose kaip itin svarbi žinia. Tačiau dr. A.Verygos laiške esama kai kurių netikslumų, kuriuos, mano supratimu, būtina viešai ištaisyti jau vien dėl to, kad tą laišką be jokių sutrumpinimų persispausdino mažų mažiausiai vienas internetinis portalas.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija