Atnaujintas 2008 balandžio 18 d.
Nr.30
(1623)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Svarbiausioji Marijos Legiono šventė

Marijos Legionas, paplitęs visame pasaulyje, kasmet Viešpaties Apreiškimo iškilmėje ar jos artumoje švenčia Acies šventę (Acies (lot.) – kariuomenė, pasirengusi žygiui). Tai centrinė Legiono šventė, kurioje privalo dalyvauti visi aktyvieji nariai, kad atnaujintų legionieriaus ištikimybės priesaiką ir pasiaukojimo pažadą, duotą Švč. Mergelei Marijai. Iškilmėse dalyvauja ir maldos pagalbininkai, kurie kartu su visais meldžiasi, prašydami Šventosios Dvasios malonių, stiprinančių pasiryžimą nešti žmonėms Gerąją Naujieną, liudyti Kristų.

Marijampolės Taikos Karalienės kurijos Acies šventė šiais metais vyko kovo 29-ąją. Vilkaviškio vyskupijos Pastoracinio centro koplyčia buvo pilnutėlė maldininkų iš visų vyskupijoje veikiančių 17 prezidiumų. Šventosios Dvasios veikimą jautėme širdyse, kai klausėmės Dievo žodžio, kai giedojome psalmės atliepą, kai girdėjome nuoširdžius vyskupo emerito Juozo Žemaičio, MIC, sveikinimus, pamokančius ir padrąsinančius žodžius. Šv. Mišiose į kreipinius atsakinėjome garsiai ir užtikrintai, meldėmės nuoširdžiai. Visi priėmėme Komuniją.

Iškilmingoje šventinėje aplinkoje jaudinančiai skambėjo ne kartą girdėtas tekstas, nusakantis Švč. Mergelės Marijos vaidmenį visuotiniame išganymo plane: jį skaitė kun. Vytautas Mazirskas, drauge su vyskupu aukojęs šv. Mišias. Išskirtinė šių metų šventės malda – Dievo Gailestingumo litanija „Viešpatie, pasitikiu Tavimi“ – stiprinanti supratimą, jog pasitikint Dievu visa galima įveikti.

Pasiaukojimo Švč. Mergelei Marijai atnaujinimo apeiga – Acies šventės kulminacija. Legionierių balsai skambėjo iš širdies: „Aš visas (-a) Tavo, mano Karaliene, mano Motina, ir visa, ką turiu, yra Tavo“. Iš anksto nurodyta tvarka legionieriaus pažadą atnaujinti prie savo Karalienės ir Motinos ėjo visi šventės dalyviai.

Pabaigoje kartu su Švč. Mergele Marija kartojome jos džiaugsmo giesmės žodžius: „Mano siela šlovina Viešpatį, mano dvasia džiaugiasi Dievu, savo Gelbėtoju“. Giesme „Marija, Marija“ baigėsi iškilmingoji Acies šventės dalis.

Agapėje su legionieriais bendravo vyskupas emeritas ir legiono prezidiumų dvasios vadai, o vyskupo generalvikaras kun. Arūnas Poniškaitis vadovavo maldai prieš valgį, palaimino vaišių stalą ir perdavė vysk. Rimanto Norvilos ganytojiškus sveikinimus bei linkėjimus iš Šventosios Žemės.

Dėkojame vyskupui Rimantui Norvilai, vyskupui emeritui Juozui Žemaičiui, MIC, Marijos Legiono Marijampolės kurijos dvasios vadui kun. Andriui Šidlauskui MIC, kurijos valdybos pirmininkei Albinai Merkevičienei ir visoms valdybos narėms, Alytaus ir Marijampolės prezidiumų dvasios vadams – kun. Vytautui Mazirskui ir kun. Broniui Paltanavičiui, MIC, vyskupo generalvikarui kun. Arūnui Poniškaičiui, šeimininkėms. Ačiū visiems vadovams ir organizatoriams už dvasingą ir gražią šventę.

Regina Mocevičienė,
Marijos Legiono Marijampolės
Taikos Karalienės kurijos tarybos narė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija