Atnaujintas 2008 gegužės 14 d.
Nr.36
(1629)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Bibliotekininkai paminėjo Europos dieną

Laima Macytė

Gegužės 7 ir 9 dienomis Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka miesto gyventojams, filialų darbuotojams, skaitytojams suorganizavo Europos dienos paminėjimą. Pirmąją dieną renginys buvo skirtas vaikams, antrąją – suaugusiems.

Aš – europietis

Gegužės 7 dieną į Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Informacijos-kraštotyros skyrių gužėjo Radviliškio dailės mokyklos mokiniai. Europos Sąjungos tautų vėliavomis papuoštoje salėje, kurioje buvo gausu dalijamos informacinės medžiagos apie ES, veikė mokyklos auklėtinių piešinių paroda ,,Aš – europietis“. Daugeliui moksleivių – tai pirmasis jų kūrybos darbų pristatymas miesto visuomenei. Skyriaus vedėja Daiva Paulauskienė ir projekto bendraautorė vyr. bibliografė Rūta Ruseckienė susirinkusiems trumpai papasakojo apie Europos Sąjungą, kartu su Dailės mokyklos direktore Dalia Labanauskiene, specialybės mokytojomis Dalia Morkiene ir Vida Šereivaite pasidžiaugė bendru darbu. Talentingiausiems Dailės mokyklos auklėtiniams Viešosios bibliotekos darbuotojos padovanojo guašo ir teptuką. Jaukioje salėje šio skyriaus darbuotojos Virginija Simaitienė ir Vida Dabašinskienė vaišino jaunuosius menininkus sultimis, saldainiais, pyragais. Paskui mokytojos skaitykloje dalijosi ateities sumanymais, projektų vizijomis, o vaikai džiaugėsi viešnagės akimirkomis, aptarė bendramokslių darbus, pasakojo apie savo piešinius. Nuotaikinga laisvalaikio valandėlė bičiulių būryje baigėsi. Nešini balionais, jie sugrįžo į savo mokyklą tęsti pradėtų darbų.

Susitikimas su Vytautu Radžvilu

Gegužės 9-ąją visoje Europoje minima Europos diena. Tą dieną radviliškiečiai susitiko su filosofu, politologu, vertėju Vytautu Radžvilu. Tik įžengęs į bibliotekos pastatą svečias pastebėjo, kad čia jau gyvenama ES idėjomis. Susitikimo tema – ,,Tautos savastis bendraeuropinės kultūros fone“. Projekto ,,Europos diena Radviliškyje“ rengėjams rūpėjo daug kas, todėl Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto doc. dr. Vytautui Radžvilui jie pateikė klausimus, kuo mes skiriamės, kuo mes unikalūs Europoje, koks savasties ir bendraeuropinės kultūros santykis, kiek mes, susidūrę su kitomis kultūromis, norime būti lietuviai, kaip valstybė ir patys žmonės gina, saugo ir puoselėja tautines vertybes. Tautos savasties išsaugojimas ypač svarbus kaimo žmonėms. Kaip pavyksta savo savastį išsaugoti, išlaikyti toms šalims, kurios jau anksčiau yra tapusios Europos Sąjungos narėmis. Šiuos klausimus susirinkusieji aptarė su svečiu iš Vilniaus. Susitikime dalyvavo apie 50 klausytojų: rajono kaimo filialų ir mokyklų bibliotekininkai, mokytojai, skaitytojai, radviliškiečiai, Viešosios bibliotekos darbuotojai. Susitikimas buvo neoficialus, o susirinkusieji buvo labai aktyvūs. Toliau diskusija buvo tęsiama prie arbatos puodelio. Lankytojams tuo metu buvo pristatyta UAB ,,Roto“ parengta knygų ir kompaktinių plokštelių paroda ,,Pažintis su Europos šalimis“.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija