Atnaujintas 2008 m. birželio 13 d.
Nr. 45
(1638)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Kunigas, rašytojas, mąstytojas

Albertas RUZGAS

Kun. Bronius Bulika

Šviesusis kunigas Bronius BULIKA gyveno daugelyje vietovių, tuo tarpu atsiminimų knygoje "Palikęs mūsų širdyse" (2002) pateikti veik vien Jiezno krašto autorių atsiminimai. Todėl B. Bulikos gyvenimo aprašymas toje knygoje yra labai fragmentiškas. Žinoma, gerai, kad ta atsiminimų knyga yra išleista, o papildyti galima visada. Svarbu, kad jau turime ne atsiminimų pluoštą, o visą knygą. Norėčiau prisidėti prie kunigo atminimo išsaugojimo ir savo atsiminimais.


Į tėvynę sugrįžo amžinojo poilsio

Birutė VASYLIENĖ

Laidotuvių apeigos kolumbariume.
Iš kairės: arkiv. Sigitas Tamkevičius,
vysk. Jonas Ivanauskas, mons. Vytautas
Grigaravičius ir kun. prof. dr. Andrius
Narbekovas

Kaune, Kristaus Prisikėlimo bažnyčios kolumbariume, amžinąją poilsio vietą rado dar vienas mūsų tautos didžiavyris. Gegužės 21 dieną vėlyvą vakarą į Kristaus Prisikėlimo bažnyčią iš JAV buvo atvežta urna su filosofo, psichologo, profesoriaus kun. Antano Paškaus palaikais. Kartu su viešniomis iš JAV urną iš Vilniaus atlydėjo prelatas Vytautas Steponas Vaičiūnas, kun. prof. dr. Andrius Narbekovas. Prie centrinių bažnyčios durų urną pasitiko arkivyskupas Sigitas Tam-kevičius, SJ, klebonas mons. Vytautas Grigaravičius, būrelis tikinčiųjų.


Dar vienas žingsnis įamžinant žinomo dvasininko atminimą

Kostas PRANAITIS

Lietuvos laisvės kovų dalyvė, buvusi tremtinė Julija Ambrasienė pasidžiaugė, kad neseniai žengtas dar vienas kilnus žingsnis siekiant įamžinti garsaus Lietuvos Katalikų Bažnyčios ir žmogaus teisių gynėjo, kunigo Broniaus Laurinavičiaus atminimą. Dar gerokai prieš šv. Velykas Vilniaus miesto mero Juozo Imbra-so potvarkiu Žalgirio - Kalvarijų gatvių sankryžoje esanti stotelė pavadinta kun. Broniaus Laurinavičiaus vardu. Būtent greta šios vietos prieš ketvirtį amžiaus nežinomų vyriškių (neabejojama, kad KGB užsakymu) pastūmėtas po sunkvežimio ratais žuvo šis dvasininkas.


Prisiminė buvusį kleboną

Gegužės 18 dieną Palėvenės bažnyčioje už kun. Pranciškų Ma-silionį buvo aukojamos šv. Mišios, kuriose dalyvavo daug jį gerbiančių žmonių, tarp jų vienuolės iš Vilniaus, Šiluvos, svečiai iš kitų parapijų. Bažnyčioje buvo parengtas stendas, kuriame eksponuoti dokumentai, atspindintys jo gyvenimą ir veiklą parapijoje. Prieš šv. Mišias kaip himnas skambėjo jo sukurta giesmė "Radau bičiulį", buvo skaitomos jo sukurtos eilės.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija