Atnaujintas 2008 m. liepos 11 d.
Nr. 53
(1646)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Kauno arkivyskupijoje

Kauno ) dekanate

Šiluvos Dievo Motinos su Kūdikiu paveikslo kopijos viešnagė

Parapijiečiai ir svečiai
pasitinka iš Dainavos parapijos
atvežtą paveikslą
Ričardo ŠAKNIO nuotrauka

Prie Dievo Motinos paveikslo -
Veršvų vidurinės mokyklos
bendruomenės atstovai

VILIJAMPOLĖ. Birželio 29 dieną Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) pa­rapijoje sklandė pakili nuotaika. Iškilminga procesija parapijos klebonas kun. Jonas Bu-jokas, vikaras kun. Darius Varnelis, klierikas Tomas Trečiokas, Kauno arkivyskupas met­ropolitas Sigitas Tamkevičius, kurijos kanc­leris mons. Adolfas Grušas, svečiai kunigai, parapijos moterys, merginos, pasipuošusios tautiniais rūbais, vyrai, nešini kryžiumi, baž­nyčios vėliavomis, choro giesmininkai pasi­tiko ir į bažnyčią palydėjo Šiluvos Dievo Mo­tinos su Kūdikiu paveikslo kopiją.

Apaštalų šv. Petro ir Pauliaus diena pa­rapijos žmonių mintyse ir širdyse išliks ilgam, nes į parapiją atkeliavo Dievo Motinos pa­veikslas ir Šventoji Dvasia apgaubė jaunuo­lius, kurie šią dieną priėmė Sutvirtinimo Sak­ramentą. Jį gavo 67 jaunuoliai. Sutvirtinimo Sakramento iškilmėse dalyvavo moksleivių iš P. Vileišio, S. Lozoraičio, Veršvų, kitų mo­kyklų.

Parapinės katechezės koordinatorė peda­gogė Lina Sindarienė džiaugėsi, kad sekma­dienį susirinko tiek daug žmonių, ypač -jau­nimo. Prieš Sutvirtinimo Sakramento dieną bažnyčioje buvo rengiami pokalbiai su būsi­maisiais sutvirtinamaisiais. Jie gavo užduo­tis parašyti rašinius Dešimties Dievo Įsaky­mų tema, pasakyti apie juos savo nuomonę. Parapinė katechezė bažnyčioje vyksta kiek­vieną sekmadienį. Nors ji pirmiausia skirta vaikams ir jaunuoliams, bet buvo laukiami ir tėvai, ir kiti tikintieji.

Iškilmingoms Šiluvos Dievo Motinos su Kūdikiu paveikslo kopijos sutikimo šv. Mi­šioms vadovavo ir Sutvirtinimo Sakramentą teikė Kauno arkivyskupas metropolitas Sigi­tas Tamkevičius. Šv. Mišias koncelebravo ku­rijos kancleris mons. Adolfas Grušas, Kau­no I dekanato dekanas mons. Vytautas Gri­garavičius, svečiai kunigai Massimo Bianco, Gintaras Vincentas Tamošauskas, Emilis Jot-kus.

Šv. Mišioms vadovavęs ark. S. Tamkevi­čius priminė, kad Švč. M. Marija gali atnešti ir atneša daug dvasinių dovanų, tik reikia su­gebėti jas nuoširdžiai priimti. Ganytojas lin­kėjo, kad parapijos tikintieji kuo gausiau da­lyvautų rugsėjo mėnesį įvyksiančiose Šiluvos iškilmėse, į jas atvyktų dvasiškai pasistiprinę prie Dievo Motinos paveikslo.

Birželio 29- liepos 6 dienomis Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) bažnyčioje žmonės galėjo melstis prie Šiluvos Dievo Motinos su Kūdikiu paveikslo kopijos ir adoruoti Šven­čiausiąjį Sakramentą. Atėjusieji galėjo pabūti tyloje, savo kančias, vargus, skausmus ir džiaugsmus paaukoti Dievo Motinai ir Jėzui Švenčiausiajame Sakramente, melstis su jau­nimu, „Caritas" nariais, su Marijos legiono nariais kalbėti ir apmąstyti Rožinio slėpinius, giedoti su sumos choro giesmininkais...

Prie Dievo Motinos paveikslo meldėsi, giedojo Kauno Veršvų vidurinės mokyklos bendruomenės atstovai. Savo apsilankymu ir malda Eucharistinį Jėzų ir Dievo Motiną Ma­riją pagerbė Kauno P. Vileišio vidurinės mo­kyklos bendruomenė: mokyklos administra­cija, mokytojai, mokiniai. Vaikai nuoširdžiai suklupo prie paveikslo, savo mintimis ir mal­domis išsakė prašymus ir padėkas Švč. M. Marijai, susipažino su parapijos istorija, pra­plėtė savo žinias apie Marijos apsireiškimą Šiluvoje.

Kiekvienos dienos pavakary į bažnyčią rinkosi jaunimas pasimelsti prie Eucharisti­nio Jėzaus ir Šiluvos Dievo Motinos Mari­jos. Taip pat kiekvieną vakarą savo giesmė­mis Dievą ir Švč. M. Mariją garbino parapi­jos sumos choro giesmininkai.

Vakarais į šv. Mišias rinkosi daugiau nei įprasta tikinčiųjų. Jie meldėsi kartu su šv. Mi­šias celebruojančiais svečiais kunigais. Vaka­rais šv. Mišioms pakaitomis vadovavo mons. Adolfas Grušas ir mons. Artūras Jagelavičius.

Liepos 6 dieną po 10 valandos šv. Mišių Šiluvos Dievo Motinos su Kūdikiu paveikslo kopija iškilmingai išlydėta į Kauno Šv. Mi­kalojaus (benediktinių) parapiją.

Kristina LAURINAVIČIŪTĖ,
Benjaminas ŽULYS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija