Atnaujintas 2008 rugpjūčio 29 d.
Nr. 65
(1658)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Mokslo metus pradedant...

Kun. Oskaras Petras Volskis

Pradėdami naujus mokslo metus susimąstome apie žmogaus troškimą ir jo gyvenimo būtinybę siekti daugiau. Nuo seniausių laikų jis ieškojo to, kas jį pranoksta. Jo širdyje įrašytas įstatymas, skatinantis siekti aukštumų, todėl jis nesitenkina įveikęs pirmąją pakopą, o ropščiasi aukščiau.

Pažinimo srityje tai pasireiškia nenumaldomu noru sužinoti daugiau – pilną ir galutinę tiesą! „Kas esu, iš kur atėjau ir kur einu, kas yra tiesa ir kaip teisingai gyventi, kokia gyvenimo prasmė, kodėl kenčiu ir mirštu?“ – tai klausimai, kurie jaudina kiekvieną sveiką žmogų.


Apie gruzinų tautos genocidą ir kai kurių lietuvių kliedesius

Gintaras VISOCKAS

Nepaprastasis ir įgaliotasis
Gruzijos ambasadorius Lietuvoje
George Kerdikošvili
Autoriaus nuotrauka

Kai paskambinau į Vilniaus Žvėryno rajone įsikūrusią Gruzijos ambasadą ir paklausiau, kada ambasadorius galėtų duoti interviu apie paskutiniuosius įvykius Kaukaze, man iš karto buvo duotas nepaprastojo ir įgaliotojo Gruzijos ambasadoriaus Lietuvoje George Kerdikošvili mobilusis telefonas. Įdomu tai, kad mobiliojo telefono numerį ambasados darbuotojas padiktavo net nepasiteiravęs, iš kokio leidinio esu, kur bus publikuojamas ar rodomas mano interviu. Gruzijos ambasadorius Lietuvoje G. Kerdikošvili irgi buvo konkretus ir dalykiškas. Prieš skambindamas ambasadoriui maniau sulauksiąs tokiais atvejais įprastų atsakymų: „dabar labai užsiėmęs, paskambinkite rytoj, paskambinkite kitą savaitę...“ Ir toks Gruzijos ambasadoriaus atsakymas būtų suprantamas – juk tarp Gruzijos ir Rusijos įsiplieskė rimtas politinis, karinis konfliktas, Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pripažino nuo Gruzijos jėga ir klasta atplėštų Pietų Osetijos ir Abchazijos respublikų nepriklausomybes, o Vakarų pagalba Rusijos ginkluotųjų pajėgų teriojamai Gruzijai kol kas apsiriboja išskirtinai moraline bei humanitarine pagalba.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija