Atnaujintas 2008 m. lapkričio 19 d.
Nr. 87
(1680)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Atsiprašau, bet...

Vilius BRAŽĖNAS

Supančioti politologai

Lapkričio 5 dieną, tuoj po JAV rinkimų, „Lietuvos televizijoje“ apie JAV politiką lietuvius švietė, išeivijoje ir dabar vėl nepriklausomoje Lietuvoje žymūs vyrai. Abu, žinoma, įrodė turį daug žinių apie JAV. Tačiau mano, irgi buvusio išeivio, konservatyvaus publicisto ir amerikiečių politinio savaitraščio redaktoriaus, akyse pokalbis skambėjo keistokai: lyg jiedu JAV politiniu ledu čiuožtų supančiotomis kojomis. Kalbėjo „pusiau burna“, lyg nežinotų ar nenorėtų, kad lietuviai sužinotų, jog JAV politikos užkulisiai yra daug didesni už visų matomą sceną. Vienas jų, lyg laikydamasis Lietuvos TV ekranuose rodomų politologų „kredo“, skubiai numojo ranka į „sąmokslo teorijas“. Atseit pareiškė, kad pasaulyje nebūna sąmokslų.


Vokietijos susivienijimo minėjimas

Nuo pat Vokietijos susivienijimo Hiutenfelde įsikūrusi Vasario 16-osios gimnazija kasmet greta lietuviškų renginių rengia ir Vokietijos susivienijimo minėjimą, į kurį yra kviečiami ir vietos vokiečiai.

Šventės išvakarėse, spalio 2-osios vakare, į pilies salę atvyko apie 150 lietuvių ir vokiečių, mokinių tėvų ir miestelio gyventojų. Programa rūpinosi mokytoja dr. Gabrielė Hoffmann su trylikta klase. Mokiniai muzika ir prasmingais prozos bei poezijos intarpais susirinkusiems priminė Berlyno sieną ir geležinės uždangos laikus. Muzikinę dalį paruošė mokytojas Gintaras Ručys su mokiniais. Po trumpo montažo koncertavo lietuvių gimnazijos mokiniai, Lampertheimo muzikos mokyklos mokiniai ir Hiutenfeldo vyrų bei moterų chorai.


Naikintinas absurdas

Algimantas ZOLUBAS

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nusprendė siūlyti Seimui paprašyti Konstitucinį Teismą išaiškinimo, ar Lenko korta neužkerta kelio tapti Seimo nariu. Nors jau ne kartą įvairios organizacijos bei asmenys (tarp jų – šių eilučių autorius) kreipėsi į VRK ir Teisingumo ministeriją, kad būtų panaikintas „Lenkų rinkimų akcijos“ ir „Rusų sąjungos“ partijų registravimas, tačiau per savo politinį neraštingumą bei nedovanotiną aplaidumą šios partijos neva teisėtai leidžiamos į rinkimus, tampa valstybingumui žalingu kliuviniu.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija