Atnaujintas 2008 m. gruodžio 19 d.
Nr. 96
(1689)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Klebonas rūpinasi remontais

Pajūrio parapijos jaunimas
šių metų vasarą dažė bažnyčią.
Atokvėpio minutė su klebonu
kunigu Mykolu Petrausku

Kai beveik prieš penkerius metus Telšių vyskupo Jono Borutos, SJ, dekretu kunigas Mykolas Petrauskas buvo paskirtas Šilalės dekanato Pajūrio Švč. Trejybės bažnyčios klebonu ir jam buvo pavesta aptarnauti nuolatinio kunigo neturinčias Tenenių Šv. Barboros ir Didkiemio Angelų Sargų bažnyčias, pajūriškiai stebėjosi, kaip klebonas, neturėdamas nė vieno pagalbininko vikaro, suspės aptarnauti net tris ir dar ne tokias mažas parapijas. Į tokias abejones klebonas kunigas M. Petrauskas optimistiškai atsakydavo: „Jūs, mano mielieji parapijiečiai, ateisite man į pagalbą!.. Bendromis pastangomis kalnus nuversime...“


Gerumas suvienijo prasmingam susitikimui

Gruodžio 12-ąją „Caritas“ draugijos grupių atstovai ir seniūnijų socialiniai darbuotojai Anykščiuose, jaukioje „Puntuko“ parodų salėje, susirinko apibendrinti gerumo darbus, atliktus per 2008 metus. Anykščių dekanato dekanas kanauninkas Stanislovas Krumpliauskas įteikė padėkos raštus už geranorišką darbą rūpinantis labiausiai nepasiturinčiais žmonėmis, organizuojant labdaringas akcijas, taip pat perdavė nuoširdžius Lietuvos „Carito“ organizacijos Panevėžio skyriaus pirmininkės Gražinos Kacevičienės sveikinimus.


 Mokyklos kelyje į Europą

Panevėžio VšĮ Kazimiero Paltaroko gimnazijoje gruodžio 1-5 dienomis įvyko  valstybių mokytojų ir mokinių, dalyvaujančių tarptautiniame Švietimo mainų Comenius partnerystės projekte „Mokyklos kelyje į Europą“, susitikimas. Vyriausioji projekto koordinatorė – K. Paltaroko gimnazijos vokiečių kalbos mokytoja Meilė Balbieriūtė. Projekte dalyvavo Italijos, Švedijos, Vokietijos ir Turkijos delegacijos ir K. Paltaroko gimnazijos mokytojai ir mokiniai.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija