Atnaujintas 2008 m. gruodžio 19 d.
Nr. 96
(1689)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Vyskupijos jaunimo adventinis susitikimas

Lina Kiršaitė

Rokiškyje gruodžio 6 dieną vyko Panevėžio vyskupijos jaunimo adventinis susitikimas „Ar Tu esi tas, kuris turi ateiti, ar mums laukti kito?“, kurį organizavo Panevėžio vyskupijos jaunimo centro darbuotojos Asta Degenytė, Elona Stasiūnaitė, savanoriai Monika Narbutaitė, Sandra Kriščiūnaitė, Edgaras Stangvila, Kristina Jasiukonytė, Rokiškio ateitininkų vadovė Diana Kančienė.


Darbeliai iš mažų širdelių

Benjaminas ŽULYS

Katalikiškoji bendruomenė gyvena dvasinio susikaupimo metą – Adventą, pažymintį laiką iki Jėzaus gimimo. Tai metas įsiklausyti į save, susimąstyti dėl savo būties ir vietos šioje dienų tėkmėje, pagalvoti, dėl ko gyvename, kaip save realizuojame. Pagaliau Adventas – tai gamtos nuovargio metas, bet jis nėra skausmingas, labiau panašus į užsimiršimą,  rimtį ir susikaupimą. Kaip tik tokioje būsenoje pasaulį išvydo kūdikėlis Jėzus. Todėl Kalėdos yra ir vilties pradžia, tą šventąją naktį įvyksta didysis lūžis iš tamsos į šviesą bei viltį.


Vis dėlto duokite tai, ką turite geriausio

Eglė Perednytė

Žvakelių takas link altoriaus. Prietema. Tuoj prasidės koncertas. Justina ir Julija, Jėzuitų gimnazijos moksleivės, netikėta dovana tiems, kurie pasiliko Vytauto bažnyčioje po vakarinių šv. Mišių.

„Dievas mus labai myli“, – kartojo širdis joms giedant. Aš kažko nežinau, ką jos žino, – ta nuojauta pasivijo visai netikėtai. Kas tai? Kas? Ta jėga balsuose, tas gyvenimo džiaugsmas... Netikėtai sugrįžo ramybė, ir pasaulis prisipildė spalvų ir gyvybės.


Monsinjoro palikimas įamžintas muziejuje

Bronius VERTELKA

Muziejininkė Bronislava Lapinskaitė
laiko mons. Jono Balčiūno blaivybę
skatinantį butelį
Autoriaus nuotrauka

Gegužės pradžioje mirusio monsinjoro Jono Balčiūno asmeniniai daiktai perduoti Pasvalio krašto muziejui – taip nusprendė jo sesuo Antanina Aleknavičienė. Tarp monsinjoro, buvusio Pasvalio klebono ir dekano, palikimo daiktų – medinė lazda, gauta švenčiant kunigystės 50-metį, įvairūs dokumentai,  nuotraukos ir jų albumai,  prieškaryje išleistos vertingos knygos, šachmatų staliukas bei šachmatų lenta ir kiti jau istorinę vertę turintys daiktai. Tarp jų ir butelis, nors visi jį pažinoję žino, kad monsinjoras buvo blaivininkas. Iš svečio išgirdęs, kad neatsisakytų truputėlį išgerti, jis spustelėdavo butelį ir iš jo iššokdavo liežuvėliai su jo paties surašytais pamokymais apie blaivybę.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija