Atnaujintas 2009 m. kovo 25 d.
Nr. 24
(1716)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Parodoje – Dzūkijos istorijos puslapiai

Petras DUMBLIAUSKAS

Lietuvos tūkstantmečio jubiliejui Alytaus kraštotyros muziejuje surengta antroji Alytaus kolekcininkų paroda „Alytus ir Dzūkija: istorijos puslapiai“.

1993 metais Vlado Stasiukyno iniciatyva įvyko pirmoji Alytaus kolekcininkų paroda, skirta Kovo 11-osios akto trečiosioms metinėms ir pirmo Alytaus filatelistų laikraščio „Nauja filatelija“ 60 metų sukakčiai paminėti. Parodos rengimo komisijos pirmininku buvo Valdas Plauskas, patarėju Vladas Stasiukynas, o Jonas Uosaitis – nariu. Parodos rengėjai: Eugenijus Svetikas, Laimutė Šiušienė ir Vidmantas Laurinavičius. Parodoje savo rinkinius pristatė aštuoni  kolekcininkai. Jonas Uosaitis, Jonas Andriuškevičius ir Anatolijus Giedrys eksponavo numizmatikos kolekcijas. Lankytojai galėjo susipažinti su V. Plausko ir V. Stasiukyno filatelijos rinkiniais, o pastarasis dar demonstravo ir filokartijos pavyzdžius. Filokartijos kolekciją rodė ir Jonas Mikelaitis. Savo bibliofilines retenybes pristatė du knygų gerbėjai: Algimantas Antanevičius ir Gintautas Šapoka.


Istoriniame pastate – Merkinės biblioteka

Rūta AVERKIENĖ

Dailininkė Sofija Vainilaitienė (centre)
ir kiti svečiai
bibliotekos įkurtuvių iškilmėse

Istoriniame pastate, kuriame įsikūręs Merkinės V. Krėvės gimnazijos bendrabutis, atidaryta Merkinės miestelio biblioteka.

Bibliotekos darbuotojos Marytė Mickevičienė ir Virginija Plutiliavičienė džiaugiasi, kad atnaujintose, erdvesnėse ir jaukesnėse ir, svarbiausia, šiltose patalpose pagerės sąlygos ir darbuotojams, ir skaitytojams. Miestelio biblioteka anksčiau buvo įsikūrusi Dzūkijos nacionalinio parko Merkinės lankytojų centro pastate, tačiau dėl pastato remonto turėjo išsikelti.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija