Atnaujintas 2009 m. kovo 27 d.
Nr. 25
(1717)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

Svetainė įkurta
2001 m. spalio 3 d.

RUBRIKOS

XXI Amžius


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai


PRIEŠPASKUTINIS NUMERIS

XXI Amžius


REKLAMA LAIKRAŠTYJE

Reklamos kaina - tik 1,00 Lt + PVM

Pageidaujančius prašome kreiptis į Redakciją


 

Šiame numeryje:

Princas pamilo
princą…

Atnaujinama
K. Prunskienės byla

Mylėjo Tėvynę
ir žmones

Tautos metraštininkas

Kęstutis PRANCKEVIÈIUS

Tautos metraštininką Albiną Kentrą
ir šiandien galime sutikti
su filmavimo kamera
Algimanto Žižiūno nuotrauka

Nenuilstantį Lietuvos metraštininką, visuomenininką ir pedagogą, buvusį politinį kalinį ir partizaną Albiną Kentrą, kovo 29-ąją švenčiantį garbingą 80-ies metų jubiliejų, ir šiandien galime sutikti įvairiuose šalies kampeliuose vykstančiuose renginiuose. Žvalumu ir jaunatviška energija trykštantį Albiną, apsiginklavusį filmavimo kamera, iki šiol domina Lietuvos politikos, kultūros ir meno gyvenimas. Jo filmuotus istorinius kadrus matė ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių žiūrovai.


Sugrįžo į Lietuvą poezija ir dainomis

Dainininkė Gintarė Jautakaitė
Nuotrauka iš www.gintarearts.com

Lietuvoje su savo kūrybos vakarais vieši dainininkė Gintarė Jautakaitė.  Nuo 1981 metų užsienyje (JAV, Anglijoje ir kt.) gyvenanti G. Jautakaitė paliko Lietuvą dėl politinių ir kūrybinių priežasčių. Šį kartą Lietuvoje viešinti Gintarė jau surengė keletą savo kūrybos vakarų, pristatydama naują dainų albumą „Kol prašvis...“ (Klaipėdoje, I. Simonaitytės bibliotekoje, Vilniuje, A. Mickevičiaus bibliotekos salėje ir Panevėžio bendruomenių rūmuose). Paskutinis šių koncertų-vakarų renginys įvyks šiandien, penktadienį,  18 valandą Kaune, VDU Teologijos fakulteto Auloje (Gimnazijos g. 7). Áėjimas laisvas. Dainininkė pristato ir savo grafikos ir poezijos rinkinį „Dobilo širdy...“ Tai nebus paskutinis šių metų renginių ciklas – gegužės mėnesio pradžioje numatomi G. Jautakaitės soliniai koncertai Kaune, Klaipėdoje, Vilniuje. Gintarė  taip pat dalyvavo LTV laidoje „Labas rytas“, Lietuvos radijo laidoje „Ryto garsai“, Žinių radijo ir kitų stočių laidose, taip pat kovo 20 dieną vykusioje LTV laidoje „Mūsų dienos kaip šventė“. Gintarė atsakė į keletą klausimų.


Dėl siūlymų išbandyti homoseksualią patirtį Lietuvos

Vyskupų Konferencijos pareiškimas

Lietuvos Respublikos Prezidentui

Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkui

Lietuvos Respublikos Ministrui Pirmininkui

Lietuvos Vyskupų Konferencija nori išreikšti paramą ir pritarimą šeimoms ir šeimų organizacijoms, kurios viešai iškėlė ikimokyklinio ugdymo įstaigose imtų diegti programų pagal kelių ES šalių propaguojamą „Gender Loops“ projektą problemą. Sunerimti ir nusistebėti verčia patiems mažiausiems visuomenės nariams skiepijamas lytinių orientacijų lygybės principas, kuris iš tiesų slepia pavojingą ugdymo tendenciją, nukreiptą prieš pagrindinę visuomenės ląstelꠖ šeimos instituciją. Tokiu ugdymu žalojamos ir iškreipiamos pamatinės žmogiškojo asmens vertės – vyriškasis ir moteriškasis lytinis tapatumas, tėvystės ir motinystės pašaukimas, santuokiniais šeimos ryšiais sujungtos asmenų bendrystės prigimtis.


Iškilaus kunigo gyvenimas ir darbai

Kan. J. Želvio kapas
ir antkapinis paminklas
Autorės nuotraukos

Kauno Šv. Antano bažnyčios statytojo kan. Juozapo ŽELVIO 110-osioms gimimo metinėms (1899–1925–1985)

Ona Žemaitytė-Narkevičienė

Juozapas Želvys gimė 1899 metų kovo 27 dieną Pušaloto parapijoje, Dičiūnų sodžiuje, ūkininko Mato Želvio ir Kotrynos Giedrikaitės-Želvienės šeimoje. Šeimoje gimė devyni vaikai, bet užaugo tik penki: sūnūs Kazimieras ir Juozapas bei dukros Adelė, Marija ir Teklė. Juozukas buvo aštuntasis vaikas. Tėvai jį pakrikštijo Juozapo vardu, kaip motinos brolį kunigą Giedriką.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija