Atnaujintas 2009 m. balandžio 8 d.
Nr. 28
(1720)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Džiaugiamės palypėję dar vienu laipteliu į tiesą

Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio Prezidiumo pareiškimas

Istorikai, istorinius įvykius traktuojantys siekdami naudos sau ar užsakovams, klaidina visuomenę. Visi žinome ir kartojame Lietuvos himno žodžius: „Iš praeities Tavo sūnūs te stiprybę semia…“ Tik kokios stiprybės galima pasisemti iš tokių valstybės „šulų“ kaip sniečkai, paleckiai, brazauskai, žeminant partizanų žygius, laisvės Kovų dalyvių pasiaukojimą.

Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdis, buvę politiniai kaliniai ir tremtiniai, visi tautos patriotai džiaugiasi palypėję dar vienu laipteliu į tiesą ir šviesą. Esame dėkingi LR Seimo narei, Krašto apsaugos ministrei R. Juknevičienei, A. Anušauskui, A. Ramanauskienei, V. V. Margevičienei, A. Dumčiui ir kitiems Seimo nariams už pateiktą ir priimtą įstatymą paskelbti Lietuvos Laisvės Kovos sąjūdžio Prezidiumo pirmininką, generolą Joną Žemaitį-Vytautą, 1949 m. vasario 16-osios Deklaracijos signatarą, gyvybę paaukojusį kovoje su okupantais, ketvirtuoju Lietuvos valstybės prezidentu. Smerkiame įstatymo priėmimui prieštaravusiųjų veiksmus. Tokie poelgiai nedaro garbės besistengiantiems iš juodo padaryti baltą.

Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio Prezidiumas tikisi, kad istorinė tiesa nugalės ir buvusiam faktiniam prezidentui prof. Vytautui Landsbergiui bus pripažintas šis vardas. Tikime, kad bus pripažinti Nepriklausomybės Akto signatarais ir visi partizanų vadai, pasirašę 1949 metų vasario 16-osios Deklaraciją.

Šie metai paskelbti Lietuvos Laisvės Kovų sąjūdžio metais. Kviečiame LR Seimą, Vyriausybę, politines partijas ir visuomenines organizacijas šiuo sunkmečio laiku lėšų nereikalaujančiomis priemonėmis pagerbti kovotojų už laisvę atminimą.

LLKS Prezidiumo vardu Jonas ČEPONIS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija