Atnaujintas 2009 m. balandžio 8 d.
Nr. 28
(1720)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Gerbkime savo didvyrius

Lietuvius patriotus įskaudino istoriko A. Bumblausko žodžiai apie kunigaikštį Vytautą Didįjį. Tiek A. Bumblauskas, tiek kiti formuojantys visuomenės nuomonę kitaip nei patriotai vertina ir lietuvių tautos dvasios žadintoją Joną Basanavičių., jo įžvalgas bei pastebėjimus.

Pagirtinas būtų tikslas – skatinti jaunimą domėtis savo krašto istorija, pasakojant apie pagonybę, apie Lietuvos perėjimą į krikščionybę. Bet jeigu garbingą Lietuvos kunigaikštį Vytautą Didįjį vadinsim šunsnukiu, kaip sau leido R. Valatka, to tikslo nepasieksime. Užuot važinėjus po Lietuvą ir koneveikus nusipelnusias Lietuvai didžias asmenybes, ar nereikėtų tęsti jų gražių darbų – siekti Lietuvos vienybės, tautos išlikimo. Juk būtent to siekė Vytautas Didysis. Ar nereikėtų imtis tų darbų, kurie yra Lietuvai gyvybiškai svarbūs ir aktualūs?

Ar negalėtų istorikas A. Bumblauskas padėti istorikui A. Anušauskui, Seimo NSGK vadovui, išreikalauti iš VSD vadovo P. Malakausko slaptųjų pažymų originalų. Pareikalauti iš VSD, kad medžiaga, susijusi su V. Pociūno kauptomis žiniomis ir jo paslaptinga mirtimi, pakliūtų į Seimo NSGK vadovybės rankas, kad būtų demaskuoti Rusijai dirbantys Lietuvos politikai.

Būkim tikri krikščionys. Mylėkim Dievą, tėvynę ir vieni kitus. Nežeminkim, neniekinkim nei gyvų, nei mirusių. Siekim šventumo, sekdami Kristumi. Ko nepavyko padaryti kitiems, padarykime mes. Svarbu, kad tai būtų darbai ir mintys, šlovinantys Viešpatį Dievą.

Kazys VILČINSKAS

Velžys, Panevėžio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija